Denne retten tar litt tid å forberede og skal stå og småkoke en stund, men er vel verd å vente på! Mens den putrer seg ferdig får du tid til å gjøre andre ting.

Porsjoner: 4

Ingredienser:
  • 1 stk kylling (ca. 1000 g)
  • 200 g hvite bønner
  • 1 stk løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 10 stk stenfrie sorte oliven
  • 1 ts tørket timian
  • 1 stk laurbærblad
  • ½ ts chilipulver
  • ½ ts spisskummenfrø
  • salt og pepper
  • Slik gjør du:

    1. Legg de hvite bønnene i bløt natten over.

    2. Skyll av bløtevannet på bønnene og kok dem opp i nytt vann i ca. 1 time. Sil vekk vannet.

    3. Skjær løk i båter og finhakk hvitløk.

    4. Del kylling i stykker og brun stykkene på alle sider i litt smør. Surr løk og hvitløk i en gryte med smør og hell over hermetiske tomater, chilipulver, spisskummen, oliven, salt og pepper. Tilsett bønnene og legg de stekte kyllingstykkene over. La gryten trekke i ca. 35 minutter. Spe med mer vann/kraft/buljong hvis det virker for tørt.

    Server gryten med ris.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no


Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!