Dagens rett: Kyllinggryte med hvite bønner
Varm mat til kalde høstkvelder.
Denne retten tar litt tid å forberede og skal stå og småkoke en stund, men er vel verd å vente på! Mens den putrer seg ferdig får du tid til å gjøre andre ting.
Porsjoner: 4
Ingredienser:
Porsjoner: 4
Ingredienser:
- 1 stk kylling (ca. 1000 g)
- 200 g hvite bønner
- 1 stk løk
- 2 båter hvitløk
- 1 boks hermetiske tomater
- 10 stk stenfrie sorte oliven
- 1 ts tørket timian
- 1 stk laurbærblad
- ½ ts chilipulver
- ½ ts spisskummenfrø
- salt og pepper
- Slik gjør du:
1. Legg de hvite bønnene i bløt natten over.
2. Skyll av bløtevannet på bønnene og kok dem opp i nytt vann i ca. 1 time. Sil vekk vannet.
3. Skjær løk i båter og finhakk hvitløk.
4. Del kylling i stykker og brun stykkene på alle sider i litt smør. Surr løk og hvitløk i en gryte med smør og hell over hermetiske tomater, chilipulver, spisskummen, oliven, salt og pepper. Tilsett bønnene og legg de stekte kyllingstykkene over. La gryten trekke i ca. 35 minutter. Spe med mer vann/kraft/buljong hvis det virker for tørt.
Server gryten med ris.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 09/11 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.