Du får delikate kalkunbiffer som er ypperlig på grillen ved skjære kalkunfilet i skiver og surre en baconskive rundt hver biff. Grilltiden varierer med tykkelsen på biffene og varmen på grillen.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 1 stk kalkunfilet, ca. 750 g
  • 150 g bacon
  • Marinade:
  • 1 dl olje
  • litt pepper
  • 4 båt knust hvitløk
  • saften fra 1 stk sitron
  • 3 ss hakket frisk timian eller andre urter
  • Tilbehør:
  • 4 stk maiskolbe
  • 4 stk potet
  • Slik gjør du

    1. Bland sammen ingrediensene til marinaden.

    2. Del kalkunfileten i passe tykke biffer, hell over marinaden og sett kaldt noen timer.

    3. Forkok potetene i ca. 20 minutter og pakk dem inn i folie. Legg en skive bacon rundt hver kalkunbiff og fest med en tannstikker.

    4. Legg bakepoteter og maiskolber på grillen og snu noen ganger underveis. Grill kalkunbiffene i 5-8 minutter på hver side. Grilltiden varierer med tykkelsen på kalkunbiffene.

    Server grillet kalkunbiff med maiskolber og bakt potet med for eksempel urtesmør.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!