Pynt med tortillachips og server med salat, salsa og rømme.

Porsjoner: 6

Ingredienser

Paibunn:
  • 125 g smør
  • 200 g hvetemel
  • ca. 2 ss vann
  • Mexefyll:
  • 4 skive bacon
  • 800 g kyllingkjøttdeig
  • 1 stk hakket løk
  • ½ stk rød paprika
  • ½ stk grønn paprika
  • ½ boks hermetiske maiskorn
  • 1 pose tacokrydder + vann som angitt på posen
  • 1 glass tacosaus
  • 1 stk egg til pensling
  • ½ pose tortillachips
  • Slik gjør du

    1. Smuldre smør og mel, gjerne i en matprosessor. Tilsett vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.

    2. Ta av 1/3 av deigen for å lage lokk til paien. Kjevle ut resten av deigen og dekk formen. Prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i 10-15 minutter til den er litt gyllen.

    3. Skjær bacon i passe store biter og brun det i en stekepanne. Ta ut baconet og stek kjøttet (stek i et par omganger). Tilsett hakket løk, paprika, mais, tacokrydder, vann og tacosaus og kok opp. Ha kjøttfyllet i paiskallet.

    4. Kjevle ut resten av paideigen til lokk og legg over kjøttfyllet. Trykk deigen godt inntil kantene og renskjær deigen. Trykk ut små hjerter av deigrestene og lim dem på til pynt med sammenvispet egg. Lag et hull i deigen, slik at dampen slipper ut. Pensle resten av lokket med egg.

    5. Stek paien i stekeovnen ved 200 °C i ca. 1/2 time. Pynt med tortillachips.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!