Reinskav, eller Finnbiff - kan gå rett fra fryseren til panna. Har du et beger rømme og litt krydder så kan du lage et festmåltid på rekordtid. Server gjerne kokte poteter til, men hjemmelaget potetmos gjør retten ekstra god. Du finner oppskriften på potetmos i høyremargen.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 500 g reinsdyrskav
  • 150 g bacon
  • 250 g frisk sjampinjong
  • 2 ss smør til steking
  • 2 dl vann
  • 3 dl seterrømme
  • 1 dl melk
  • 3 skive ekte geitost
  • 5 stk knuste einebær
  • ½ ts tørket timian
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • Slik gjør du

    1. Brun finnbiff, bacon og sopp raskt på sterk varme.

    2. Legg det over i gryten. Tilsett vann og la det koke opp, og så trekke i 10 minutter.

    3. Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian og la det trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

    Server med potetmos, rosenkål eller brokkoli og tyttebær.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!