Ungarerne elsker sin lekre, røde gulasj som tradisjonelt lages med storfekjøtt. Her får du en hverdagslig vri på oppskriften med kyllingkjøttdeig.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 60 g gule linser
  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 2 stk løk
  • 1 stk rød paprika
  • ½ stk purre
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ts paprikapulver
  • ½ ts karve
  • 2 ss olje
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 l hønsebuljong (utblandet)
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • Slik gjør du

    1. Kok linser etter anvisning på pakken.

    2. Skjær paprika i strimler, løk i terninger og purre i ringer.

    3. Fres løken i en kjele. Ha i kyllingkjøttdeig, presset hvitløk, karve og paprikapulver. Stek i et par minutter.

    4. Rør i tomatpuré og tilsett purre, paprika og buljong. La suppen trekke i 5-10 minutter. Ha i kokte linser og smak til med krydder.

    Server med godt brød.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!