Dagens rett: Gulasj med kyllingkjøttdeig
Knallgod middagsmat.
Ungarerne elsker sin lekre, røde gulasj som tradisjonelt lages med storfekjøtt. Her får du en hverdagslig vri på oppskriften med kyllingkjøttdeig.
Porsjoner: 4
Ingredienser
Porsjoner: 4
Ingredienser
- 60 g gule linser
- 400 g kyllingkjøttdeig
- 2 stk løk
- 1 stk rød paprika
- ½ stk purre
- 1 båt hvitløk
- 2 ts paprikapulver
- ½ ts karve
- 2 ss olje
- 2 ss tomatpuré
- 1 l hønsebuljong (utblandet)
- 1 ts tørket oregano
- 1 ts salt
- ½ ts pepper
- Slik gjør du
1. Kok linser etter anvisning på pakken.
2. Skjær paprika i strimler, løk i terninger og purre i ringer.
3. Fres løken i en kjele. Ha i kyllingkjøttdeig, presset hvitløk, karve og paprikapulver. Stek i et par minutter.
4. Rør i tomatpuré og tilsett purre, paprika og buljong. La suppen trekke i 5-10 minutter. Ha i kokte linser og smak til med krydder.
Server med godt brød.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 27/09 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.