Denne klassisk, kinesiske retten har nok de fleste spist på kinarestaurant. Men hvorfor ikke prøve å lage den hjemme?

Porsjoner: 4

Ingredienser:

  • 500 g flatbiff av storfe

  • Marinade:
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ts maisstivelse (maizena)

  • Saus:
  • 4 ss kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ts maisstivelse (maizena)

  • 1 stk brokkoli
  • 125 g hermetiske bambusskudd
  • 1 stk løk
  • 1 stk grønn paprika
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 125 g hermetiske vannkastanjer
  • 125 g sukkererter (valgfritt)
  • 2 ss olje til steking

  • Slik gjør du

    1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Skjær kjøttet i tynne strimler. Hell marinaden over kjøttet og la det ligge i 10-15 minutter.

    2. Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Kutt brokkoli i små topper, bambusskudd, løk og paprika i strimler, sopp i båter, stilkselleri i skiver og del vannkastanjene i to. Sukkerertene deles i to på skrå. Pass på å holde grønnsakene hver for seg.

    3. Varm opp woken og ha i olje. Når oljen freser, ha i kjøttet. Brun kjøttet godt og ta det ut.

    4. Ha i litt mer olje og stek hver enkel grønnsaksort for seg.

    5. Ha alle grønnsakene og kjøttet tilbake i woken. Tilsett sausen og bland den sammen med ingrediensene. Kok opp og server med en gang.

    Serveres med ris.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no


Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!