Spis deg gjennom krydderveien fra Østen, via Afrika til Europa. Her har du spennende smaker fra mange kulturer.

Porsjoner:4

Ingredienser:
  • 750 g biffkjøtt i terninger (mørbrad eller flatbiff)
  • 6 stk gulrøtter
  • 3 ss olje
  • 1 båt knust hvitløk
  • 1 ts finhakket, frisk ingefær
  • ¼ ts safran
  • 2 ts salt
  • 2 dl vann
  • 1 stk sitron (skall og saft)
  • 1 dl sorte oliven
  • 3 ss hakket bladpersille
  • Slik gjør du:

    1. Skjær kjøttet i terninger på ca. 2 x 2 cm. Skrell gulrøttene og kutt i små terninger.

    2. Legg kjøttet over i en Tagine (den særegne nord-afrikanske trykkkokeren i lakkert terrakotta). Kjele med lokk kan også godt brukes. Sammen med kjøttet tilsettes olje, hvitløk, ingefær, safran og salt. Tilsett vann og sett på lokket.

    2. La kjøttet småkoke i kjelen i ca. 30 minutter, ha i gulrot og litt av persillen sammen med det finhakkede sitronskallet. La det koke videre i ca. 15-20 minutter, til gulrøttene er blitt møre. Tilsett oliven, sitronsaft og resten av persillen.

    Serveres direkte fra Taginen med godt brød og evt. couscous.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no



Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!