Gulrotsuppe er en sunn, fyldig og fargerik suppe med mye smak. Prøv deg på denne varianten fra matprat.no

Porsjoner: 4

Ingredienser:
  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler fra flatbiff
  • 1 ½ kg gulrot
  • 400 g potet
  • 1 stk løk
  • 1 ss margarin eller olje til steking
  • 1,2 l kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 dl kesam original
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • ½ stk purre

  • Slik gjør du:

    1. Skrell 1 kg av gulrøttene og potetene og kutt dem i små biter. Finhakk løk.

    2. Surr løk i margarin/olje til det er gyldent. Ha i gulrøtter og poteter. Hell over kraft. La det koke i ca. 10-15 minutter til grønnsakene er møre. Skjær imens resten av gulrøttene i tynne skiver.

    3. Kjør suppen glatt i foodprosessor eller med en stavmikser.

    4. Kok deretter opp suppen. Ha i resten av gulrøttene og purren. La det koke i 5 minutter til de er møre. Smak til med salt, pepper og kesam.

    5. Fres svinekjøttet raskt i varm panne i 2-4 minutter og dryss på salt og pepper. Legg det ferdigstekte kjøttet i suppen.

    TIPS: Noen poteter har mer stivelse i seg enn andre. Stivelse gjør at suppen tykner. Synes du suppen blir for tykk, ha gjerne i litt mer vann.




Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!