Studentlivet krever sitt. Lange dager på skolen med påfølgende sosiale aktiviteter og lesing gjør at det ikke alltid er like mye tid til matlaging. Men man trenger ikke å leve på knekkebrød og ferdigpizza av den grunn.

Her får du 5 oppskrifter på enkle og gode middager som selv en travel student har tid til å lage.

Frittata med peppermakrell


Porsjoner: 1

Ingredienser:
  • 100 g pasta
  • 2 ss olivenolje
  • ½ stk peppermakrell
  • 2 stk egg
  • 2 ss vann
  • 2 ss seterrømme eller lettrømme
  • 3 ss finhakket frisk gressløk

  • Slik gjør du:

    1. Kok pastaen, sil av vannet og tilsett olivenolje.

    2. Ha pastaen over i en stekepanne og stek den gyllen. Du kan også bruke rester av kokt pasta. Legg pastaen over på en tallerken.

    3. Stek omelett i en liten panne og anrett den på pastaen. Brekk biter av peppermakrell og legg dem oppå omeletten. Drypp rømme over og pynt med gressløk.



Svin tikka pita


Porsjoner: 2

Ingredienser:
  • 2 stk skinkebiff
  • 2 ss margarin /olje til steking
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 stk pitabrød
  • ½ stk løk i ringer
  • 6 skiver slangeagurk
  • 2 stk salatblad
  • 4 ss Tikka Masala-saus
  • 2 ss yoghurt naturell


  • Slik gjør du:

    1. Krydre biffene og stek på middels varme i en panne, ca. 2 minutter på hver side. Varm gjerne pitabrødene litt i stekeovn eller brødrister.

    2. Bland Tikka Masala-saus og yoghurt.

    3. Legg grønnsaker og skinkebiff sammen med sausen inn i pitabrødene. Server straks.



Rask Jambalaya


Porsjoner: 4

Ingredienser:
  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 pk chorizopølse
  • 1 pose Mexikansk tomatsuppe
  • 7 dl vann
  • 4 dl hurtigris
  • 400 g dypfryst grønnsaksblanding (amerikansk blanding)


  • Slik gjør du:

    1. Brun strimlet svinekjøtt og pølser raskt i en gryte.

    2. Tilsett suppeposen, vann, ris og grønnsaker, kok opp og skyv til side.

    3. La gryten trekke på svak varme i ca. 5 minutter



Pølser på mexicansk vis


Porsjoner: 4

Ingredienser:
  • 500 g chilipølse eller annen type grillpølse
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 1 boks salatbønner, gjerne røde
  • 1 boks hermetiske maiskorn
  • 1 stk rød paprika
  • 6 ss chilisaus


  • Slik gjør du:

    1. Hakk paprikaen og bland den sammen med chilisaus, mais og bønner. Husk å helle av væsken på bønner og mais.

    2. Stek eller grill pølsene i margarin/olje.

    Server med bønnesalaten og nachochips.



Nudelsuppe med kjøttboller


Porsjoner: 4

Ingredienser:
  • 400 g kjøttdeig
  • 2 pk nudler
  • 1 pose wokblanding eller orientalsk råkost


  • Slik gjør du:

    1. Følg oppskriften på pakken, og kok nudlene sammen med krydderposene som følger med.

    2. Bruk en teskje og lag kjøttboller direkte fra pakken. Legg dem rett i suppa.

    3. Tilsett grønnsaksblandingen, og la suppen trekke 3-4 minutter til kjøttbollene er gjennomkokt. Strø gjerne over finhakket koriander.

    Serveres med brød.



    (Oppskriftene er hentet fra matprat.no.)



Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!