Suppe trenger ikke være kjedelig middagsmat! Disse tre supergode suppene passer like godt å servere til helgekosen som på hverdagsbordet.

Festlig kyllingsuppe


Til fire personer
  • 1 stor løk
  • 2 purre
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød paprika
  • 2 røde chili
  • Slik gjør du: Rens grønnsakene og surr dem i smør. Legg i en gryte, tilsett:
  • 3 kyllingfileter
  • 2 ts karri
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 liter vann
  • 2 hønsebuljong-terninger
  • 1 boks mais
  • Del kyllingfiletene i biter og stek i panne. Legg kyllingbitene i gryten med grønnsakene, dryss over krydder, og ha over resterende ingredienser. La koke noen minutter. Server med hvitløksbrød og nachochips ved siden av.

Fiskesuppe

Til åtte personer
Dette surres sammen i en gryte:
  • 4 ss olje
  • 4 ts karri
  • 4 hakkede løk
  • 4 revne gulrøtter
  • Ha i følgende og kok i 15 minutter:
  • 4 hvitløksbåter
  • 3 terninger fiskebuljong
  • 2 terninger hønsebuljong
  • 2 finhakka chili
  • 17 dl vann
  • 2 bokser hermetiske, hakkede tomater
  • Alt det ovenstående kan gjøres klar dagen før. Dette skal i gryten til slutt:
  • 6 dl matfløte
  • 1 stor boks fersken (skjæres i biter)
  • 800 g fisk (flere sorter om ønskelig)
  • Alt kokes opp og trekkes til fisken er ferdig. Server med brød til.

Malaisisk rekesuppe


Til fire personer
  • 1 stor løk
  • 1 ss karri
  • 2 fedd hvitløk
  • 0,5 1 grønnsaksbuljong
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 boks hermetiske fersken
  • 1 boks reker i lake
  • 1/3 l fløte
  • Slik gjør du: Kutt løken i små biter og fres med karri og olivenolje sammen med hvitløk. Ha dette i en gryte og tilsett grønnsakbuljongen, ferskenkraften, rekekraften og tomatene. La det småkoke i 15 min ( eller noe lenger). Ha i fløten før servering. Legg fersken og reker på tallerkenen før suppen helles over. Serveres med brød.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!