Lag brevmappe

Julen 2001 var vi så heldige og fikk en av våre brukere, til å vise hvordan man kan lage en flott julegave, en brevmappe! Denne fungerer like fint som gave i år!

Publisert Oppdatert1. to papplater egnet størrelse, her ca 24 x 18 cm

tykk, sort tape, ca. 1,5 til 2 cm bred.


2. Lag collage av foto, limes på begge platene- gjerne et hovedmotiv på forsiden.

Bruk lite lim..


3. Klipp til tape til alle kantene på hver plate,

legg platen sli kat den går halvt inn på tapen, brett deretter pent rundt pappkanten.


4. Fest et silkebånd på midten på baksiden av platene. NB- pas på at båndet festes øverst, bruk tape tvers over.


5. Kartong klippes tilpasset bredden og høyden på mappen med 45 graders vinkel.

Du trenger 1 bunnstykke og 2 sidestykker.

NB la det være igjen 1,5 cm på sidestykker når du måler opp til øverste kant av forside/bakside. Bredde på hvert stykke her: 8 cm (2+2+2+2).


6. Falses med strikkepinne. (lage spor med linjal ) På bunnstykket fra spiss til spiss, sidestykker fra spiss og vinkelrett på enden.

Brett etter sporene som vist.
7. side og bunnstykker limes til forsiden som vist. Brul sterkt papirlim, legg gjerne i press til tørt. Deretter legges baksiden nøyaktig oppå og får ligge i press til tørt.8.

Mappen er ferdig! Her med bilder av tur til Legoland, skal være gave til ung nevø¿

Når den er fylt med brevpapir, står den stødig på bordet.


9. Baksiden med hele gjengen på samlet bilde og marmorert papir som bakgrunn for foto.En liten kommentar:


Jeg skjønner at det ikke er så lett å lage bruksanvsining for andre når det er slikt man bare gjør og lett kan vise til andre mens man jobber¿..Dersom man vil, kan man også bruke f.eks glansbilder, fine utklipp fra servietter elelr vakkert, eksklusivt gavepapir klippet til etetr for- og bakside. Da kan det være hensiktsmessig å kle for- og bakside med kontaktpapir eller bruke decoupagelakk for mer styrke¿.det er så mange muligheter.Om brevpapir:


For den som har en kopimaskin til rådighet, er det enkelt å lage brevpapir selv.

Til A5 format som passer fint i mappen, kan man tegne opp 2 motiver på et A4 ark, legge inn farget papir i kopimaskinen og får brevpapir tilpasset motiv og farge på selve mappen.Det kan være morsomt med et lite foto av den som skal få mappen, eller et dekorativt element som passer til mappens dekor.

Når arkene er kopiert i ønsket antall, deles hvert A4 ark i to og brevpapiret er ferdig.Konvolutt kan tegnes opp på A4 ark med motiv, (bruk gjerne en gammel du spretter opp til mønster).

Fargede ark legges inn i kopimaskinen. Etter kopiering klipper du ut konvoluttene etter linjene, bretter sammen og limer.

Også her kan man plassere et foto eller en dekor på egnet sted- husk å prøvebrette for å se resultatet før du kopierer.Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning