Kul-tur

Nå kan du bli med norske forfattere til deres favorittdestinasjoner!

Publisert Oppdatert
Ønsker du en helt spesiell ferie? Reiseoperatørene tilbyr stadig nye pakkeløsninger for at reiselystne skal få oppleve noe annet enn sydenstrender og parasolldrinker. Nå prøver reiseoperatøren Inspiratour ut et ferskt prosjekt som de kaller LitteraTUR.

En historie-reise

På turen får man muligheten til å reise sammen med kjente og kjære norske forfattere i små grupper til destinasjoner som har en betydning for den enkelte forfatter. Enten fordi forfatteren har en spesiell kjærlighet til byen eller fordi destinasjonen er rammen i en eller flere av forfatterens bøker.

Torgrim Eggen har bodd i New York, og har blant annet skrevet boken "Manhattan" som er en samling anekdoter fra blant annet Harlem. På denne turen til New York vil Torgrim Eggen vise deg nettopp Harlem fra innsiden.

Inspiratour mener at dette er turen for dem som har sans for historie og samtid, de store linjene og de sære anekdotene. Amerika i et nøtteskall, baksiden av den nye verden - som samtidig er blitt til et boblende oppkomme av populærkultur.

Religion og politikk, revolusjon og opprør, arkitektur og musikk, mat, liv og leven. Livet selv, slik det arter seg i en bydel i verdens hovedstad.

Skrivekurs

Morten Harry Olsen byr på seg selv med et inspirerende skrivekurs, som skal hjelpe deltagerne fra idé til handling. Rammen for kurset er Ronda og Hemingways forhold til denne spektakulære byen i Andalucia.

Se for deg at du spaserer mellom skjeve gamle hus langs kanten av et dypt juv, en frisk høstvind rusker i klær og trær, utsikten er formidabel og tar pusten fra deg.

Hvordan beskriver du disse omgivelsene? Dette ubeskrivelige landskapet. Hva slags fortelling utspiller seg mot disse vidunderlige kulissene? Nettopp disse tankene og følelsene vil forfatteren hjelpe deg med å få ned på papiret. Noe for forfatterspirer som ikke helt har turt å leve ut drømmen enda?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning