Julegaver med mening

Hva med å gi en geit til bestemor i år? Her får du tips til veldedige julegaver!

Publisert Oppdatert

Har du lyst til å gi noe litt annet i julegave denne gangen, kan kanskje idealistiske julegaver være noe for deg. Dette er gaver som innebærer at pengene du bruker, helt eller delvis går til et veldedig formål. Det finnes en rekke nettsider som lar deg bestille slike gaver, her er vår tipsliste:

 • Gaver med mening:
  Dette er Flyktningehjelpens side for veldedige gaver. Her kan du donere penger, som "forvandles" til for eksempel en geit, høns, skolepulter, skolebøker eller kjøkkenredskaper til de som trenger det i andre land. Du kjøper gaven i mottakerens navn, slik at mottakeren får et kort hjem i posten hvor Flyktningehjelpen takker for gaven. Du kan også kjøpe vanlige gaver, som for eksempel kosedyr og julepynt laget av mennesker i områdene Flyktningehjelpen støtter.
  Les mer hos Flyktningshjelpen.
 • Gaver som forandrer verden
  Dette er Kirkens Nødhjelps svar på Flyktningehjelpens tilbud. Hos Kirkens Nødhjelp kan du gi bort alt fra griser, møkkaovner og myggnetting til vannpumper og grønnsakshager. Også her kjøper du gaven slik at "mottakeren" får et kort hjem i posten.
  Les mer hos Kirkens Nødhjelp.
 • Gi med hjertet
  Gi med hjertet er navnet på den veldedige gavesiden til Røde Kors. Her kan du gi bort gaver som omsorg, nødhjelp, vann og helse. I praksis går pengene du gir til utstyr Røde Kors bruker til å utføre hjelpen sin.
  Les mer hos Røde Kors.
 • Bring children from streets
  Dette er en annen veldedig gaveside hvor du kan kjøpe bidrag til barnehjem i i Uganda. Du kan velge mellom flere summer, som tilsvarer for eksempel en dør, et vindu, murstein eller et generelt bidrag. Du kan også gi høner.
  Les mer hos Bring children from streets
 • The Hunger Site
  Her kan du kjøpe gaveartikler eller ting til deg selv, og la pengene dine gå til veldedige formål. Du bestemmer selv om du vil gi pengene til bekjempelse av sult, kampen mot brystkreft, barnehelse, lese- og skrivelæring, regnskogen eller dyrevelferd.
  Les mer hos The hunger site

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning