Jul i utlandet

Ønsker du julefeiring utenom det vanlige, finnes det masse gode reisemål. Her er tipsene!

Publisert Oppdatert

Er du lei av å pynte tre, gå julebokk og at onkelen din kler seg ut som nisse og skremmer alle småbarna i familien? Da er det på tide å feire jul på en annerledes måte.

Vi har snakket med reiseoperatørene Ving og Startour og serverer her de beste ferietipsene for julen.

 • Varm juleferie
  Er du ute etter å feire julen på stranden, er det mange steder å velge mellom. Gunnar Grosvold i Ving forteller at over 80 prosent av alle som drar til varmere strøk i jula reiser til Kanariøyene. Her er Gran Canaria nesten dobbelt så populært som Tenerife.

  Av andre populære varme destinasjoner finner du Egypt, Thailand, Gambia, Brasil og Isla de Margarita.

  - Stadig flere velger å feire julen på en hvit strand med nudler og sitrongress. En annen ting vi ser er at mange velger gjenta julefeiringen i utlandet - hvis de først har hatt en varm jul, ja, så velger de det ofte om igjen også, sier Elisabeth Vonstett-Larsen i Startour.
 • Tradisjonell jul
  Ønsker man en tradisjonell jul, er årets trend rett og slett å holde seg hjemmei Norge og heller dra på hytta.

  - I disse finanskrisetider ser vi at folk søker tilbake til det trygge og kjente. De velger pakkereiser og hytteferie. Færre er villige til å gamble med både penger eller ferie. De velger en reiseoperatør som er trygg og de ferierer gjerne på hytta i tillegg, forteller hun.
 • Billigferie
  Er det billigferie rundt julaften du er ute etter, er du nok for sent ute, mener Grosvold i Ving. Han sier imidlertid at om du er villig til å ta ferien litt før jul, kan du komme deg avgårde for en svært billig penge.

  - Reiser du fra og med den 10. desember og utover, får du det så bliilig som du kan få reiser i år, sier han.

  Vonstett-Larsen mener det samme, og forteller at de gode tilbudene får du om du reiser i begynnelsen av desember i stedet for mot slutten.
 • Storbyferie
  Her er det mye å velge i. Vonstett-Larsen trekker frem Las Palmas og Gran Canaria som koselige byer å feire jul i. Men også New York kan være svært så sjarmerende i julen.

  - Amerikanerne er rå på julefeiring, sier hun.

  Grosvold peker på at folk lar seg prege av de urolige tidene.

  - Folk er mer selektive på hvor de reiser, og velger steder de vet de vil trives, sier han og trekker frem London, Paris og Roma som de tre mest populære storbyene for julefeiring i år.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning