Her er nyttårsforsettene

Disse forsettene inneholder faktisk verken trening eller røykeslutt!

Publisert Oppdatert

Vil du ha noen gode nyttårsforsetter, men sliter med å komme på noen du faktisk kan klare å holde? Vi har forkastet de slitsomme klassikerne som "Begynn å trene" og "Slutt å røyke", men noen litt mer overkommelige og mindre forsetter. Men følger du de, skal du ikke se bort i fra at de kan få stor betydning for deg likevel:

 1. Husk de gode minnene
  Selv om året nå straks er over, behøver du ikke legge det helt bak deg. Ta vare på de gode minnene du har fra året som har gått, både i hodet og i fotoalbum og på andre måter.
 2. Glem de dårlige
  Å tenkte på negative ting som har skjedd, hjelper deg ikke det spor, og vil gjøre det vanskelig for deg å få gode minner i fremtiden.
 3. Lytt til deg selv
  For å kunne like deg selv, må du også ta hensyn til deg selv. Lytt til hjernen og kroppen din, og ikke tving deg selv med på ting du ikke har lyst til. Forsøk heller da å finne ut hvorfor du ikke vil denne tingen, så kanskje du lærer noe om deg selv i samme slengen.
 4. Putt ti kroner på et glass hver dag
  En tier er ikke så mye, men i løpet av ett år blir det faktisk 3650 kroner, penger du kan bruke på noe du ønsker deg eller trenger. Eventuelt kan du la de ligge og se at haugen med tiere blir enda større ettersom dagene går inn i enda et nytt år.
 5. Gi et kompliment til noen hver dag
  Dette forsettet gir deg god trening i å fokusere på å se det gode i andre mennesker. Og sier du det høyt, gjør du samtidig den personens dag mye bedre.
 6. Gi ett til deg selv hver dag også
  Vi mennesker er altfor flinke til å fokusere på det negative ved oss selv. Alt vi er misfornøyde med, alt vi gjør som vi ikke liker. Bruk heller kreftene dine på å tenke på en positiv side eller bragd ved deg selv hver dag.
 7. Ta deg tid til å smile til deg selv i speilet hver morgen
  Uansett hvor trøtt og gretten du er når du står opp, ta deg tid til dette. Du tvinger deg selv til å skyve meningsløse og dårlige tanker unna, og smil er dessuten alltid smittsomme. Hva har du å tape?
 8. Husk de som bor langt unna
  Har du slektninger eller venner som bor langt unna deg selv? Å sende et postkort eller å ta en telefon i ny og ne koster deg ikke mange kalorier, og gleder i tillegg mottakeren.
 9. Les!
  Lesing er bra, enten du leser aviser, erotiske noveller, tegneserier eller bøker. Lesing stimulerer ditt eget ordforråd, og du vil oppdage at det er lettere å både skrive og snakke for seg.
 10. Dropp en av favoritt-TV-seriene til fordel for en kveld med vennene
  Det går mange spennende serier på TV, men behøver du følge med på alle du ser på? Hva med å heller stikke bort til en venn litt oftere eller invitere noen? Når du sitter der gammel og grå om mange år; hva vil du helst huske? TV-serien eller de ekstra koselige kveldene med vennene?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning