Varm høstdrikke!
Det er digg med noe godt som varmer deg opp hjemme i stua. Oppskrifter her!
Baileys med sjokolade, kaffe og kanel
- 4 cl Baileys
- Mørk sjokolade
- Melk
- Kaffe
- Kaneldryss
- 1. Ha to biter mørk sjokolade i bunnen av et glass, hell kaffen over og rør til sjokoladen smelter.
2. Varm melken til den skummer, ha i melken og deretter Baileys.
3. Dryss kanel på topp
Varm sjokolade med marshmallows - 2,5 dl helmelk
- 3 ss sjokoladesaus , eller 1/4 plate kokesjokolade
- 5 stk. marshmallows
- 1. La sjokolade og melk varmes opp samtidig til sjokoladen har smeltet. Rør litt i drikken.
2.Legg 2-3 marshmallows i bunnen av et glass eller krus før du heller den varme sjokoladen over.
3. Pynt med resten av marshmallowsene.
Honning kryddermelk
- 2,5 dl helmelk
- 1 ss honning
- 0,5 ts kanel , malt
1. Varm melk og honning i en kjele. Ha i kanel og rør rundt.
2. Drikken er ferdig når alt er oppløst.
3. Server rykende varm med pynt av appelsinstrimler på.
Rudesheimer Kaffe
Til hver kopp:
- 4 stk. sukkerbiter
- 0,5 dl konjakk
- 1,5 dl sterk kaffe
-
1. Legg 4 sukkerbiter i hver kopp. Varm opp konjakken til den ryker. Har du ikke denne spesielle konjakken, kan du bruke en annen.
2. Sett en sølvskje i koppen og hell den varme konjakken over sukkerbitene.
3. Tenn en fyrstikk og sett fyr på sukkerbitene. Løft opp skjeen som da vil ha flammende konjakk med seg over i neste kopp med varm konjakk. Slik fortsetter du å sette flamme på alle koppene. Vær forsiktig med ilden!
4. Når alle koppene er "i brann" helles varm kaffe over slik at flammene slukkes.
Ved servering:
- 3 ss vispet kremfløte
- Dryss 2 ts revet kokesjokolade Legg vispet krem på hver kopp og dryss over revet kokesjokolade. En krydret kake f. eks Kulturkake med krydder smaker godt til.
Sjokolademelk med koriander
- 1 dl helmelk
- 1 ts koriander , malt
- 2 ss sjokoladesaus
- 2 ts kokesjokolade , revet
-
1. Hell sjokoladesausen langs innsiden av glasset. Varm opp melken, tilsett koriander og hell kryddermelken i glasset.
2. Pynt med dryss av revet sjokolade.
Kaffe Løiten
- 2 dl varm kaffe
- 0,5 ts brunt sukker
- 4 cl akevitt
-
1. Rør sukkeret ut i den varme kaffen. Tilsett akevitt.
2. Server straks med krem og sukker på toppen.
Kilde: Tine.no.
Denne saken ble første gang publisert 20/11 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.