Slank etter fødsel

Slik får du tilbake figuren din etter at du har født.

Publisert Oppdatert
Flertallet av nybakte mødre finner tilbake til sin idealvekt åtte til tolv måneder etter fødsel. Det tar altså tid for kroppen din å komme tilbake til normalen, men det er ikke umulig.

Det handler om å spise riktig, være aktiv og la naturen gjøre resten av jobben.

Ikke forhast deg

Rett etter fødselen bør du aldri slanke deg. Konsentrer deg heller om å spise sunt, og beveg deg litt hver dag. Ta gjerne med deg barnevognen på lange turer, det er godt for både liten og stor. Når kroppen din har begynt å komme seg og menstruasjonen er tilbake i normal syklus, kan du eventuelt følge opp med en mer detaljert trenings- og kostholdsplan.

Hvor lang tid?

Om du ikke la på deg mer enn anbefalte 11 til 15 kilo i svangerskapet, bør du kunne komme tilbake til normalvekt i løpet av åtte måneder. Dette høres kanskje ut som lang tid, men bruker du god tid er sannsynligheten større for at resultatet blir varig.

Amming hjelper deg

Amming kan hjelpe deg å gå ned i vekt raskere, iallefall gjennom det første året etter fødsel. Men, du skal ikke stole på at amming slanker deg den første perioden.

Spis heller fornuftig og gå mange turer, men ikke spis under 1800 kalorier om dagen mens du ammer.

Tenk over dette:
  • Om du ikke la på deg mer enn anbefalt i svangerskapet, kan du kunne miste så mye som et halvt kilo i uken uten at dette går utover melkekvalitet eller kvanitet.
  • Ligg på rundt 1800 kalorier om dagen, og sørg for at du får i deg disse kaloriene ved å spise sunn, næringsrik mat.
  • Så snart du og legen din føler det er greit, kan du begynne å trene igjen.
  • Fordeler med å trene er vekttap, det er forebyggende mot depresjon, du får stresset ned, og du får tid for deg selv.
  • Lag en treningsplan med en veileder på studio, tren med en venninne til faste tider, sett deg som mål å trene minst tretti minutter hver dag.
  • Fokusere på å trene nedre mageregion og bækkenmuskulaturen. Trening gir deg mer energi, ikke mindre.
  • Sørg for å tilegene deg kunnskap om sunn mat så du kan ha en god livsstil fremfor å gå raskt ned i vekt for så å legge på deg igjen.
  • Kilde: Ehow.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning