Så enkelt blir rommet nytt

Interiørekspert Halvor Bakke mener duflys og smålamper er nøkkelen.

Publisert Oppdatert
-Jeg hater eggeskall-hvitt og eikeparkett! Dessuten trenger vi en motvekt til shabby chic-stilen ved å prøve oss frem med mørkere farger og stripete tapet.

Interiørdesigner og tidligere Homsepatrulje-medlem, Halvor Bakke, er klar i talen når vi møter han på DogA på Grünerløkka for Fargerikes lansering av nye tapeter og fargepaletter.

Les også: Et nytt hjem

Les også: Godishandel på nett

Les også: H&M med nytt flaggskipFargehandelkjedelen inngikk et samarbeid med interiørdesigneren i 2009. I fjor lanserte de "Halvors favoritter", Bakkes eget fargekart, og i år fortsetter de suksessen med to nye fargekart. Bakke har også designet flere tapeter, blant annet en isbjørntapet som han ble inspirert til å lage etter at han oppholdt seg på en basecamp på Svalbard.

Punktbelysning fornyer

- Jeg blir inspirert av nettsider, reiser, for eksempel bobilturer som forørvrig er sterkt undervurdert. Jeg og mannen min ordner med bobler i kjøleskapet, sengetøy fra Lexington, kaffemaskin og duftlys i bobilen, smiler Bakke.

Interiørdesigneren liker å leke seg med farger, tapeter og kontraster. Han nevner for eksempel at det å male et barnesoverom i en dus og nøytral turkisfarge, og samtidig male vinduskarmene i en nyanse mørkere turkis i stedet for helt hvite, gjør mye med rommet. Dessuten trenger slettes ikke et jenterom alltid være prinsesserosa.

- En grå vegg med en stripe rosa tapet bak sengeskavlen ser flott ut, sier Bakke.

Han forteller at det som regel skal lite til for å skape et personlig hjem, og at man ikke trenger å pusse opp hele huset for at det skal bli "nytt".

- Noe så enkelt som punktbelysning i stedet for en stor lampe midt i taket skaper en helt annen stemning hjemme, sier han.

Mal over

Designeren synes samtidig at vi bør slutte å være så redd for de mørke fargene som ikke nødvendigvis "forminsker" et rom slik som mange tror.

- Har du prøvd det ut? En mørkere beis kan utgjøre en stor forskjell på veggene, sier han.

Nytt rom

Du kan også fornye rom uten å direkte pusse opp. Bakke tipser:
  • Hvis du vil fornye stuen uten å male veggene, er det lurt å først starte med å fjerne halvparten av det du har på veggene og beholde de bildene du liker best. Da vil du se at de kommer bedre frem.
  • Bare det å vaske over hele rommet med grønnsåpe, vil ofte gi deg en stor overraskelse.
  • Bytt ut gardiner og putetrekk for å friske opp rommet.
  • Duftlys skaper en fantastisk stemning hjemme.
  • For å skape drømmesoverommet, gjør det så svalt så mulig med mørke farger på veggene, mykt kvalitetssengetøy og ikke minst en god seng.
bakke220
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning