Overtro om graviditet..

Det finnes mange gamle myter og historier om unnfangelse! Les mer her!

Publisert Oppdatert
Å prøve å bli gravid er slettes ingen spøk, flere og flere prøver i årevis uten å lykkes.

Når man prøver å bli gravid, er det mye man kan kontrollere, og samtidig enda mer man ikke har kontroll over.

Og hvem vet? Kanskje ligger det noe i de gamle 'skrønene'?

Stillinger

Her får du noen myter:

Unnfangelses-voodoo handler om flere ting, blant annet stillinger; Noen hevder at kvinnen bør stå på hodet etter samleie, eller den gamle gymnastikkøvelsen å ligge på ryggen og 'sykle' i luften med bena.

Andre myter anbefaler det stikk motsatte ved å ha sex i stående posisjon. Helst inne i et skap. Under fullmåne!

Så har man mytene om stillinger som kan bestemme kjønnet på barnet. Om du drømmer om en liten jente, kan du prøve å forføre mannen din ved å ha sex i misjonærstillingen med grunn penetrering, helst på kvelden under fullmåne. Du må samtidig få orgasme før han får det. Du skal også holde deg rolig og avslappet da dette kan øke sjansene dine for å unnfange en jente..

Om du ønsker deg en liten gutt, bør du først varme opp din manns testikler forsiktig før dere har sex, da bør han helst komme inni deg bakfra med hodet ditt mot nord da mannen din vil nå klimaks først. Etterpå skal du ligge på ryggen og sove ved din manns venstre side.

Hjelp fra utsiden

Ved siden av stillinger finnes det også andre, gamle myter som handler om ytre faktorer. I følge noen myter, bør du feie under sengen om du forsøker å bli gravid. Og siden sex midt på dagen med lyset på og vinduene åpne også visstnok kan hjelpe deg å bli gravid, skal du kanskje være litt mer diskrè i forhold til naboene..

Dere kan også dra på cruisetur, plante en rosmarinbusk i hagen, gi bort sølvtøy i gave, ha en misteltein i huset, og/eller klappe en gravid dames mage.. Det er kanskje best å spørre henne først!

Du er hva du spiser

Så er det selvsagt maten man skal spise for å lettere unnfange. Rødt kjøtt og salt snacks som kjeks og sylteagurk sies å skulle hjelpe deg å bli gravid med en liten gutt i magen. Mens fisk, grønnsaker og sjokolade vil hjelpe deg å bli gravid med en jente. Hvis du spiser salte kjeks dekket med sjokolade, kan det jo hende at dette fører til tvillinger!

Disse mattipsene kan virke latterlige, men nyere forskning viser at et høyere energiinntak på unnfangelsestidspunkt, resulterte i flere fødte gutter. Studien foreslår at antall guttebabyer er færre i utviklingsland på grunn av mat uten mye fett, og hvor kvinner dropper frokosten. Med andre ord; kvinner som spiser mer kalorier og får i seg mer næring, og kanskje spiser mer salt snacks, har en større sjanse for å føde gutter.

Konklusjonen er nok allikevel å ikke stresse med unnfangelse og forsøke å ikke bekymre seg om rare myter. Istedet er det kanskje best å høre på legen, spise næringsrikt, ta vitaminer og nyte livet!

Kilde: Ivillage.com Gravid-spm320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning