Mmm, sjokolade!

Shopp eksklusiv sjokolade, på nett!

Publisert Oppdatert
For den virkelig dedikerte sjokoman kan utvalget i butikken etter hvert bli noe kjedelig, og det er ikke alle som befinner seg i nærheten av luksuriøs konfekt i løs vekt. Vi har derfor sjekket mulighetene for å sitte hjemme i egen stue og boltre seg i fristende sjokoladebiter på nett. Perfekt som gave så vel som en fornøyelse for egne smaksløker!

Her er forslag til noen nettsider hvor du kan bestille herlighetene:

Konfektgalleriet
Butikken ble etablert i 1990, og holder til i kjøpesenteret Galleriet i Bergen. Deres hovedprodukt er fra Daskalides i Belgia, og leveres i mange varianter. De har en egen nettbutikk, og du bestiller de mørke fristelsene på Konfektgalleriet.no

Sjokolade fra Østerrike
Har du fått smak på Mozartsjokoladen; Zalcburg Mirabell Mozartkugeln sjokoladekonfekter, Victor Schmidt Mozartkugeln eller Wien Hofbauer Mozartkugeln er Sjokolade.org stedet for deg!

Variert utvalg med rettferdig sjokolade
Christiania Sjokolade tilbyr ulike typer sjokolade og konfekt i forskjellig prisklasse. Her finner du blant annet Fairtrade sjokoladen Divine som er basert på rettferdig handel med kakaobønner fra Ghana i Vest Afrika.

45% av aksjene i selskapet eies av bøndene fra Ghana som dyrker kakaoen til sjokoladen. Dette sikrer bøndene en rettferdig og stabil pris, innflytelse på utviklingen av selskapet og aksjeinntekter som investeres i blant annet helseformål, bygging av skoler og å fremme økologisk dyrking.

Sjokoladeslottet
Sjokoladeslottet tilbyr sjokolade laget av norske sjokolademakere. Sjokoladen er laget av de fremste sjokolademakerne i Norge og er av førsteklasses håndverksmessig kvalitet. Alle sjokoladebitene hos Sjokoladeslottet er laget på samme måte som sjokoladene man kjøper hos chocolatierne/sjokolademakerne ute i Europa som eksempelvis Belgia og Frankrike.

Hver sjokolade er håndlaget, helt uten tilsetningsstoffer, tar 1 uke å lage og fremstilles fra sjokoladens Rolls Royce; Valrhona sjokolade. Hver eske har et dikt, en liten historie, utsagn, eventyr som passer til esken, og egner seg godt som gave!

Fakta om sjokolade:

Den første spiselige sjokoladen ble lagd av en engelsk konfektmaker, Joseph Fry, i 1849. Før dette var det kakaobønnene som ble brukt. Det var faktisk Mayafolket som oppdaget kakaoen allerede rundt år 600 f.Kr.

Maya - indianerne brukte bønnene til å fremstille en drikk de kalte for chokolatl, som besto av ristede kakaobønner, vann og forskjellige krydder. Senere ble bønnene også brukt som en slags myntenhet og i religiøse sammenhenger.

Hovedingrediensene i sjokoladen vi kjenner i dag, er kakaosmør, kakaomasse og smør. Kakaosmør og kakaomasse kommer fra frøene i kakaotreets frukter. Flere hundre kakaobønner er nødvendig for å lage et halvt kilo med deilig sjokolademasse, som er utgangspunktet for alle typer sjokolade og kakaoprodukter.

Sjokolade inneholder mye energi og er derfor oppkvikkende. Det er også hevdet at sjokolade er avhengighetsskapende og har egenskaper som et afrodisiakum. Sjokolade inneholder naturligvis karbohydrater, og dette i kombinasjon med koffein, serotonin og teobromin.

Teobromin stimulerer produksjon av endorfiner, bidrar til at kroppen blir stimulert og man føler seg oppkvikket og får en følelse av velvære. Det er blant annet utskillelsen av endorfiner som gjør at man kan bli såkalt "t reningsnarkoman".

Kilde: www.wikipedia.org, www.konfektgalleriet.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning