Leken vinter

Gjør noe nytt i vinter!

Publisert Oppdatert
Hvis snøen bare innebærer isklumper i buksebeinet, frostdekkede frontruter, glatte veier, måking og skitne brøytekanter, er det kanskje ikke så rart at vinter ikke akkurat får frem det beste i deg. Det er derfor på tide å snu den negative tankegangen, og igjen se på vinteren som den lekne årstiden den kan være!
 • Lag det selv
 • Inviter venninnene dine på dette!
 • Få en leken vinter med disse aktivitetene:

  Utemiddag
  Dra ned til fjæra, opp i fjellet, eller inn i skogen. Ta med dere en engangsgrill, tenn et bål eller ta med en termos med varme pølser i. Lag deig til pinnebrød som dere kan surre rundt pølsene og steke på bålet. Hjemmelaget pinnebrød stekt på bålet smaker alltid godt og kan lages i uendelig mange varianter. Ha med tilbehør, som salat, saus, brød, drikke og så videre, og tilbered en middag ute i det fri. Husk sitteunderlag!

  Pinnebrød:
  500 g mel (bruk gjerne litt grovt mel)
  2 ts bakepulver
  5 ss sukker
  1 ts salt
  1 dl matolje
  ca 2 dl lunket vann

  Slik gjør du:
  Bland det tørre. Spe med vann og olje til deigen har plastelinakonsistens. Form en klump deig til en pølse og tvinn denne rundt en pinne. Stek brødet over glørne til det er gjennomstekt og slipper pinnen. Brødet kan fylles med for eksempel syltetøy. Du kan også tvinne deigen rundt en pølse på spidd og lage «pølse i slåbrokk». Bruk gjerne andre smakstilsetninger som for eksempel kanel eller revet ost i deigen.

  Tips:Det beste spiddet lager du av en grein av frisk tre. Spikk av barken på den øverste delen hvor maten skal sitte.

  Skøytekveld
Ikke la skøyteisen bare bli noe du drar forbi på vei hjem. Få med deg kjæresten eller noen venner, invester i eller lån et par skøyter, og sleng deg ut på isen.

Akebakken
Hvorfor ikke foreslå en annerledes date? Kjøp et lite akebrett, eller tre på deg en plastikkpose og voilá! Akebakken neste! Har du et ordentlig akebrett kan dere få opp stemningen med å lage et lite hopp, eller en kuleløype.

På tur under stjernene
Ingen ting kan være så vakkert som en klar stjernehimmel en kald vinterkveld. Rusle deg en tur alene, gjerne med en lydbok på øret og nyt skjønnheten en slik kveld kan bringe med seg.

Bygg snøborg
Ta med dere en liten spade neste gang dere går tur, og finn et egnet plass til å lage tidenes snøborg. Lag gjerne hver sin borg, slik at dere kan ha snøballkrig etterpå!

Snøkreasjoner
Sett fantasien i sving, og lag morsomme, kreative figurer i snøen. Et bord med stoler? Et dyr? Et slott? En flott snølykt?

Pynt opp ute
Lag et flott inngangsparti ute, med granbar, steiner, fakkel/lykt, snølykter og så videre.
Tips: Fyll en bøtte med vann, og la den stå ute til den har blitt fryst 5-10 centimeter rundt, og tøm ut vannet i midten. Legg et lys oppi, og la den stå ved ytterdøra.

Uteleker
Har du muligheten til å få med deg en gjeng ut, barn og voksne, kan gode gamle uteleker som sisten eller boksen går være en varmende og annerledes formiddag i vinterkulda.

Kilde: Oppskrift hentet fra Den Norske Turistforening leken_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning