Jobb med blogg

Jobben du kan gjøre hjemmefra!

Publisert Oppdatert
Det finnes mange måter å jobbe hjemmefra på. Å blogge er blitt et spennende nytt alternativ i så måte. Du tjener penger, samtidig som du kan skrive om det du selv er interessert i.

Les også: De beste "voksen"-bloggene

Les også: For åpen på nett?

Les også: Vil du bli en populær blogger?


For ikke mange år siden var det slik at det kun var de med generelt gode datakunnskaper som klarte å lage sine egne nettsider. I dag trenger du ikke lenger å være en "datanerd" for å få det til. På grunn av enkle og brukervennlige "k lipp og lim" - programmer kan man nå enkelt forme og lage nettsted etter eget ønske.

Tjente flere millioner
Det finnes en rekke eksempler på mennesker som har tjent godt på det som kanskje startet som en hobby. I USA er dette blitt vanlig, men det ser nå ut som om både Sverige og Norge har kastet seg på bloggbølgen.

"Den svenske Blondinebella var 17 år da hun tjente flere millioner på bloggen sin", skriver nettstedet Jobbmuligheter.com.

Nettstedet forteller videre om bloggeren Rob Benwell, som i dag tjener mer penger enn de fleste på noe som startet som en hobby.

Han fikk nok av disse "bli-rik-fort" programmene, og laget derfor sitt eget kurs på internett om hvordan man kan tjene like mye eller mer penger enn hva han gjør på blogging.

- Kurset han har satt sammen heter Blogging To The Bank, og viser deg skritt for skritt hva som må til for å tjene penger på blogging. Det starter grunnlegende slik at helt ferske nybegynnere kan følge med, skriver Jobbmuligheter.com.

- Du trenger ingen forkunnskaper for å lykkes med blogging, forteller Benwell.

Ukjente teknikker
Blogging To The Bank kom på markedet i 2006, og er en såkalt hjemmesnekret suksessplan med mange av Benwells ukjente teknikker ingen hadde hørt om før.

Ett av tipsene var eksempelvis hvordan man konverterer bloggtrafikk til penger ved en rekke ulike instrumenter, spesielt i form av reklame eller partner-programmer. Han lærer også bort hvordan man oppnår førsteplassering i Google sine søkeresultater for nesten et hvilket som helst nøkkelord, og hvordan man konverterer denne trafikken til penger.

"Søppelblogger" utelukket
"Problemet med Blogging To The Bank er kanskje at den er altfor god, den har rett og blitt en for stor suksess. Nettet har blitt oversvømt av det vi kaller "søppelblogger", noe som gjorde at de fleste store søkemotorene utelukket dem fra søk. Dette har gjort metodene i Blogging To The Bank ubrukelige for de aller fleste, og teknikkene virker ikke like godt", forteller Tjenpengeronline.com.

Så hvordan setter du i gang? Kort fortalt er du avhengig av mange lesere for å kunne tjene penger på bloggen din. Gode plasseringer på søkeresultater og profilering på bloggnettverk som for eksempel blogg.no eller spotlife.se kan være en inngangsport, men for å holde på leserne dine må du tilby dem noe de ikke får andre steder. Noen velger å provosere, andre finner sin helt egne nisje. Noen av de mest kjente og største bloggene i dag inneholder kanskje ikke revolusjonerende innhold, men de var tidlig ute. Nå som nettet oversvømmes av hverdagsblogger der eieren forteller om sitt eget liv blir nisjedelen desto viktigere.

Prøv dette:

  • Finn ut hva du er god på. Enten det er foto, matlaging, politiske debatter eller mote - sørg for å vite hva du skriver om.
  • Vær gjerne smal. Ikke prøv å gape over for mye. Konsentrer deg om ditt kjerneområde, og dyrk dette.
  • Gi tilbakemeldinger. Alle blogglesere liker å få tilbakemeldinger når de kommenterer bloggen din. Gi noe tilbake, ta opp vinklinger leserne foreslår, diskuter med dem, og gi dem tilbakemeldinger på kommentarene deres.
  • Tips til nyttige nettsider:
  • Trade Doubler
  • Anghus.com
  • Ideal Trend
  • Kilde: Jobbmuligheter.com, Tjenpengeronline.com
blogg_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning