Fjong i forkle

Dårlig husmor-materiale? Du kommer langt med litt jåleri.

Fjong i forkle
Fjong i forkle
Sist oppdatert
Er du ingen husmor sier du? Det trenger du ikke å være heller! Ikke all bakst er så komplisert som det ser ut til. Prøv deg på noen gode og lekre cupcakes; de er nemlig noe av det enkleste man kan bake.

Med en ukomplisert oppskrift, lite søl og et nydelig resultat er det lite som skal til for å oppnå en selvtillits-boost når det kommer til husmor-evnene. Skaff deg noen lekre kjøkkenredskaper for motivasjonens skyld og prøv deg på denne enkle, men nydelige luksusvarianten av en cupcake fra Passionforbaking.com. Vakrere blir det ikke.

Sparkling Wine Cupcakes (24 medium cupcakes)

  • 180 g smør
  • 5 eggehviter
  • 375 g. sukker
  • 1 vaniljestang (frøene)
  • 2,7 dl. melk
  • 3 ts. bakepulver
  • 1/2 ts. salt
  • 350 g. mel
  • 1/2 dl. Sparkling Wine


  • Sett ovnen på 180 grader, 20 minutter før du setter kakene i ovnen.

    1. Bland sammen mel, bakepulver og salt. Bruk gjerne ekstra fin mel.

    2. Miks smøret til det er luftig. Tilsett sukker, og miks dette godt sammen.

    3. Separer eggehvite fra eggeplommen. (Eggeplommer kan du lage vaniljekrem, iskrem eller noe annet godt av senere.)

    4. Tilsett litt og litt av eggehvitene i smør- og sukkerblandingen, og miks dette godt.

    5. Tilsett frø fra en vaniljestang for en ekstra god smak på deigen. (Du kan også bruke vaniljesukker.)

    6. Når deigen er ferdig vispet, tilsettes melblandingen og melk. Hell det i bollen i to-tre omganger, og miks til du ser at alt er godt blandet.

    7. Tilsett litt luksus i form av 1/2 dl. Sparkling Wine fra Chapel Hill i cupcake-røren.

    8. Legg en iskremskje med røre i hver cupcake-form, og sett brettet i en forvarmet ovn på 180 grader i cirka 15-20 minutter.

    9. Pensle gjerne med litt Sparkling Wine for en ektra "deluxe".

    Dekorer med sjokoladefrosting.


    Hvit sjokoladefrosting

  • 3 dl. kremfløte
  • 300 g. hvit sjokolade
  • 1 ss. vanilje extract


  • 1. Varm opp kremfløten i en kjele, det skal absolutt ikke koke. Hell deretter den varme fløten over sjokoladen. Rør godt slik at alt blir godt smeltet.

    2. Sett den deretter i kjøleskapet i minst seks timer.

    3. Etter seks timer avkjøling visper du den opp. Husk å ikke overvispe. Det tar omtrent 30 sekunder.

    Farg gjerne halvparten av frostingen lyserosa, og behold den andre hvit. Legg disse frostingene ved siden av hverandre i en sprutepose og få et lekkert tofarget resultat.

    Lag gjerne frostingen tidlig på dagen og inviter venninner til kvelds-kakebakst. Da er kremen klar til pynting når kakene er ferdig. Luksus-cupcakes nytes med venninnesladder, latter og mer sprudlevann!





ferdigpaasi ferdigpass

Denne saken ble første gang publisert 26/08 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også