Er du en sladrekjerring?

Slik holder du på hemmeligheter!

Publisert Oppdatert
Å holde på en hemmelighet kan være vanskelig, spesielt om det er en spennende og saftig nyhet du vet vil vekke oppsikt.

Er av den typen som ikke har lett for å holde på hemmeligheter, kan disse tipsene komme til nytte.

Les også: Er du en god kjæreste?

Les også: Manipulert?

Les også: Klem en venn!


Hold på hemmelighetene:

1. Husk hvorfor du må holde det hemmelig!
Det kan være mange grunner til at du er nødt til å holde noe hemmelig. Kanskje vil sannheten sette noen i et dårlig lys, gjøre noen flaue eller rett og slett ødelegge en overraskelse? Det vil i alle fall ødelegge tillit når du sladrer videre. Husk dette når du er som mest fristet til å fortelle andre det du vet. Folk vil se opp til deg, og stole på deg om de vet du kan holde på en hemmelighet.

2. Spør hvor lenge du må holde på hemmeligheten.
Er det noe enkelt, som en gave eller en fest du må holde skjult? Eller noe du har sverget på at aldri må komme ut? Er venninnen gravid, men ennå ikke sagt noe til familien? Store hemmeligheter over tid kan være belastende, og vanskelig å holde på sikt.

3. Tving deg selv til å ikke fortelle noe.
Du er simpelthen nødt til å holde informasjonen hemmelig, siden det ikke er noen andre enn du som vet den. Den mest effektive måten å unngå sladder på, er å holde det man vet for seg selv. Hvis venninnen din finner ut at alle vet at hun er gravid, når du er den eneste som vet, er det ikke vanskelig å finne synderen. Husk på at selv om du forteller det bare til én person, er det ikke sikkert at historien stopper der, og plutselig er hemmeligheten kjent i hele vennegjengen.

4. Ikke hint om at du har en hemmelighet.
Ikke opptre mystisk eller som om du har en stor hemmelighet, selv om du faktisk har det. Lat som ingenting!

5. Ikke svar "ja" eller "nei", om noen først finner ut.
Det er tydelig at du vet noe de andre ikke vet. Men ikke gå i den typiske fellen, at så lenge du ikke forteller noe, men de andre gjetter seg frem til det selv, har du ikke røpt hemmeligheten. Nikk eller hoderisting teller!

6. Ikke ta opp temaet med vilje.
Hvis du ikke har noe valg, men blir dratt inn i en samtale som omhandler den informasjonen du må holde hemmelig, spill nøytral og tilpass deg situasjonen. Det er viktig at du ikke virker for uinteressert eller for engasjert. Forsøk å skifte tema så diskret du kan.

7. Behold integriteten.
Om noen forsøker å presse deg til å fortelle det du sitter inne med, kan du i en saklig tone forklare at du ikke kommer til å si noe. Noen kommer til å respektere dette med en gang. Andre vil kanskje presse litt ekstra, men vil snart gi seg om de skjønner at du virkelig mener alvor.

8. Lyv, om nødvendig.
Men bare som en siste løsning. Løgner kan nemlig komplisere situasjonen ytterligere. Skjønt, det kan være veldig effektivt om du er nødt til å virkelig kjempe for å bevare noe hemmelig.

9. Spør om det er noen du har lov å fortelle det til.
En person kan ikke legge sine tyngste bekymringer og hemmeligheter over på deg, uten at du får lov til å diskutere det med noen. I alle fall ikke hvis det er snakk om noe alvorlig. Dette bør i så fall spesifiseres på forhånd.Kilde: Wikihow.com, Ehow.com sladder_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning