Elleville temafester

Dropp 80-tallsfesten, test heller ut disse morsomme temafestene!

Publisert Oppdatert
Det er ingenting som spriter opp hverdagen som en stor fest å se frem til. Og for å gjøre noe ekstra ut av festen, kan et bestemt tema være tingen!

Les også: Slik blir du festfin

Les også: Vin for dummies

Les også: Rock opp helgen!


Her er en liste med forslag:

Science-party
Dekk møblene med hvite laken for å gjøre rommet så sterilt som mulig. Lag geleshots i reagensrør eller smale glass. Heng opp utklipte planeter, stjerner og bytt ut lyspærene i taket med grønne eller røde pærer.

Dekk bordet med fargerik snacks, eksempelvis nachos, salsa, guacamole og server drinker i grønne, røde, blå eller gule farger i smale glass. Pynt bordet med effekter som forstørrelsesglass, mikroskop, pinsett, eller lignende.

Lag et eksperimentbord, med ulike små aktiviteter man kan gjøre utover kvelden. Man finner mange "eksperiment i pakker" på nettet, for eksempel finner man mye morsomt i serien "EIN-O" for barn, Vitenskapssenteret kan også ha noe som passer i gavebutikken sin, eller så kan man finne mye gøy i lekebutikken.

Minnerik fest
Skal den gamle vennegjengen samles for første gang på lenge? Hvorfor ikke ha en fest med "minner" som tema?

Få alle til å sende deg ulike bilder fra turer, tidligere fester og andre opplevelser dere har hatt sammen. Lag så et utvalg som du lar rulle på PC- eller TV-skjermen i løpet av kvelden.

La alle holde en liten "tale", hvor man forteller om morsomme øyeblikk og episoder man husker.

Lag spilleliste på Spotify med gamle slagere dere har danset gjennom natten til sammen, spilt for full guffe i bilen eller hørt på stranda.

Barnslig fest
Har du nostalgiske minner til ulike Barne-TV program? Fant du en gammel leke på loftet du hadde glemt? Gjør det til en fest som garantert vil vekke mye latter hos vennene.

Når tema er barnslig, må alle kle seg barnslig. Det vil si; ta i bruk joggedrakt med barnslige motiv, one-piece, svære tøfler, pippi-fletter, smokk rundt halsen og så videre.

Server øl eller drinker i en tåteflaske, legg inn musikk fra tegnefilmklassikerne i spillelisten. Heng opp plakater og bilder med barndomsminner, og la alle ta med seg leker eller kosedyr fra egen barndom.

Lek de gode gamle lekene, som stolleken, tampen brenner og så videre.

Flere tips:
 • Såpebobler.
 • Sanghefte med de kjente barnesangene.
 • Masse ballonger i ukjente farger.
 • Fargerike geleshots.
 • Sjokolademuffins med masse non-stop.
 • Godteripose med kinderegg, drops, kjærlighet på pinne med mer.
 • Tacky Party
  Husker du den store boblejakken du ikke ble kvitt ved siste byttekveld med venninnene, eller den hullete buksa som ble avvist på loppemarkedet? Ta de frem, og bruk de en siste gang - på fest!

  Send invitasjon til alle vennene dine, hvor du oppfordrer dem til å ta på seg det som ligger innerst i skapet, eller enda verre; ligger nedpakket innerst, nederst i kjellerboden. Ta i bruk øredobbene, smykkene og sminken du ellers aldri bruker, i alle fall ikke på fest.

  Kjøp inn plastkrus og papptallerkener, og server enkel husmannskost; som gryterett, sodd, ertesuppe og så videre.

  Sørg for at alle har med seg en skikkelig dårlig gave innpakket i avispapir. Utover kvelden skal alle trekke hvert sitt navn blant deltagerne, som er heldige mottakere av din gave. En garantert morsom seanse!

  Monsterkveld
  Stemningen settes med falskt spindelvev, sorte tepper og duker, monstermasker og skummel musikk i bakgrunnen.

  La alle deltagerne kle seg ut som skumle karakterer, server fingermat på brett, med falske fingre, tenner eller lignende.

  Sett på en morsom bisarr film, som eksempelvis Rocky Horror Picture Show.

  Heng en dukke i persiennene, eller stikk hull på et par sofaputer, og gris det til med litt falsk blod.

  Husk dunkel belysning, masse stearinglys og en rød lyspære!

  Kilde: Partydirectory.com, Lekmer.no
tema_hoyde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning