Adventstiden er ikke bare spekket med lilla adventslys, forventninger og kalendergaver. Den er også en sluttspurt på julegaveshoppingen. I mylderet av stressede likesinnede er det lett å trå feil når det kommer til gavevalg. Vi har alle vært der, både på giverside, og ikke minst som mottaker av ymse smakløse, om enn velmente, julegaver.

Les også: Unngå julemaset

Les også: Skjønne julegaver

Les også: Julegaver i siste litenKvinneguidens forumbrukere diskuterer hvilke type gaver man absolutt ikke bør legge under juletreet.

Her er gaver man godt kan spare seg for:

1.Et såpestykke!

- Jeg har alltid kjøpt ordentlige, fine gaver til min niese og nevø og gjerne en felles til min bror og svigerinne. En annen jul fikk jeg ett kjøkkenhåndkle. Da må det være tillatt å si at dette er folk som bare rasker med seg noe!

2. Toalettrens

- Slik toalettrenser eller godlukt man henger i doen. Uff!

3. Databibel

- Faren min ga meg en databibel en gang. Jeg har aldri vært kristen, noe han er og var fullstendig klar over. Så han endte opp med å bruke den selv.

4. Vaskeklut

- Fikk oppvaskklut og børste av en tante en gang. Det er en av de få gangene jeg har blitt skikkelig skuffet og ikke greide jeg å skjule det heller.

5. Frukt

- Har også fått klementiner til julegave. Som vi ikke hadde nok av det fra før i huset.

6. Pysjamas

- En knall oransje nærmest selvlysende fake silkepyjamas med reinsdyr på.

7. Dukke til 19-åring

- Jeg fikk Barbie av ei tante til jul i fjor. Da var jeg 19.

8. Peisblåser

- Min mann og jeg fikk en peisblåser i gave en gang av hans bror og svigerinne. Den var småhullete i skinnet og ubrukelig. Det vittige var at vi hadde hverken peis eller annen form for vedfyring, det visste de utmerket godt. Det er vel et eksempel på at noen bare rasker med seg et eller annet for å ha gitt noe.

9. Ridebukse

- Jeg fikk en gang en sennepsgul tweedbukse med ridebukselår og ødelagt glidelås. Den var attpåtil to størrelser for liten og jeg tror den var brukt, for den luktet veldig av OMO... Kanskje den kom fra loppis?

10. Hva??

- Fikk et dørhåndtak en gang!

Hva er de verste julegavene du har fått? Delta i diskusjonen her!

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!