NHO ønsker å få frem kvinnelige talenter fra hele Norge. Suksessen Female Future er derfor etablert i 12 regioner med Innovasjon Norge og Fylkeskommunen som samarbeidspartnere. Over en toårsperiode skal 500 talenter, ca. 40 kvinner i hver region, mobiliseres. Inkludert støtte fra samarbeidspartnere og egenandeler fra deltakerbedriftene er budsjettet på 16 millioner kroner.

Nytt i denne runden

7. desember møtes de første 200 kvinnene til Kick Off-konferanse på Lillestrøm. Der deltar også styreleder i Skanska, Petter Eiken, Årets Forretningskvinne 2006, Gunnvor Ulstein og Norwegian-sjef Bjørn Kjos, for å nevne noen.

Nytt i denne runden er at kvinnene skal jobbe aktivt for å skaffe seg styreverv, og bedriftene deres har satt seg som mål å få flere kvinner i ledelsen og i styrene. Nytt er også et samarbeid med Ungt Entreprenørskap, der ledertalenter blant ungdomsbedriftene tas inn som deltakere i Female Future.

- Meningen er at disse jentene skal se for seg en karriere som ledere. Vi skal knytte dem opp i nettverk og gi dem gode rollemodeller. Arbeid med kvinner i ledelse er langsiktig, derfor er dette samarbeidet så viktig, sier ansvarlig for Female Future, Nina Solli.

Krav til egeninnsats

I den nye satsingen er det er sterkere fokus på ledelse og egenutvikling. Kvinnene utfordres til å jobbe aktivt for å skaffe seg styreverv, og for å bygge kraftfulle nettverk. - Nettverksbygging er en kvalifikasjon for å komme i posisjon og for å kunne fungere godt i et styre. Det er ikke nok å være "flink pike", skaffe seg studiepoeng i styreverv, legge seg inn i databaser, og så sitte og vente på tilbud som aldri kommer. Det er viktig å være i forkant og jobbe seg i posisjon, sier Solli.

Forplikter bedriftene

Gjennom Female Future utfordrer NHO bedriftene til å satse på kvinner. Det er bedriftene som rekrutteres til programmet, som skriver avtale med prosjektet og som setter seg mål for sin kvinnesatsing.

- Bedriftene utfordres nå til å søke bredere. Målet er ikke nådd før vi har en jevn fordeling av kvinnelige og mannlige ledere og styremedlemmer, fastslår Nina Solli.

Kilde: NTB
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!