Orker du ikke overfylte treningssentere der man står i kø for å få tilgang til tredemøllen? Det er ingen unnskyldning for å droppe treningen - hjemmetrening kan gi like gode resultater. Det krever imidlertid at du tar deg selv i nakken.

- Å trene hjemme kan være utfordrende - mange fristelser ligger på lur og sofakroken lokker kanskje mer selv om du i utgangspunktet hadde tenkt å trene, sier Line Marion Nielsen Kjøniksen, Kvinneguidens treningsekspert.

Få litt starthjelp

- Mitt aller beste tips for hjemmetrening er å investere noen kroner i et skikkelig treningsopplegg og gjerne med oppfølging slik at du føler deg mer forpliktet til å gjennomføre treningen slik du skal. Det er faktisk bedre enn å bruke masse penger på all verdens utstyr som likevel ikke kommer til å bli brukt, sier Kjøniksen videre.

Les også: Ditt beste treningsår

Les også: - Jeg skal trene enda mer

Les også: Klær for utetreningNoe utstyr kan det imidlertid være greit å ha - og hva du bør velge avhenger av hva du ønsker å trene.

- Hvis du elsker pilates trenger man i utgangspunktet kun en matte. Et godt supplement kan være en fitnessball. For å trene styrke kan man gjøre mange øvelser kun ved hjelp av kroppsvekt, men man kan også kjøpe en strikk for et ekstra utvalg av øvelser og variasjon. Det er mye bedre enn å kjøpe 2 håndmanualer som veier 1 eller 2 kg hver - de kommer svært sjelden til nytte hvis du virkelig vil trene skikkelig! En strikk kan du svært enkelt regulere motstanden i, og den er derfor mye mer anvendelig, forklarer treningseksperten.

Spar tid

En av de beste argumentene for å trene hjemme kontra på treningssenter er mindre tidsbruk. Fra du tenker at du skulle ha trent til du er i gang trenger det ikke ta mer enn et par minutter.

- Om morgenen kan du lett få en halvtimes kvalitetsøkt uten å måtte bruke noe ekstra tid utenom til skifting, transport og så videre. Har du en hektisk hverdag med lite tid til overs til trening, kan hjemmetrening være redningen! Du slipper også å stå i kø og vente på din tur eller risikere at timen du skal på er full, sier Kjøniksen.

Å tro at hjemmetrening er en lettere vei til suksess er derimot å gjøre seg selv en bjørnetjeneste.

- Selv om du trener hjemme betyr det ikke at du kan trene med lavere intensitet enn om du trener på senter. Skal du oppnå gode resultater er du nødt til å ta i skikkelig! Både under kondisjonstrening og styrketrening må du presse deg mot maks for å oppnå gode resultater, understreker treningseksperten.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!