Unødvendige produkter

Dropp disse skjønnhetsproduktene

Parfyme, foundation og hårspray bør du styre unna i sommer.

FLEKKER: Parfyme kan blant annet sette pigmentflekker på huden. Foto: Thinkstock

FLEKKER: Parfyme kan blant annet sette pigmentflekker på huden. Foto: Thinkstock

Publisert Oppdatert
SOMMERFRESH: Kjendisstylist Erlend Elias Bragstad vet hva som skal til for å bli sommerfresh. Foto: Vegard Kleven

SOMMERFRESH: Kjendisstylist Erlend Elias Bragstad vet hva som skal til for å bli sommerfresh. Foto: Vegard Kleven

Det kan være vanskelig å legge fra seg de gamle sminkevanene selv om det er varmt og sol utendørs.

Og noen ting bør man absolutt bruke flittig på sommeren, viktigst av alt er solkrem. Samtidig er det noen produkter man absolutt bør droppe på sommerstid. Dette har flere årsaker, den viktigste er at produktene kan reagerer med solen. I tillegg kan noen skjønnhetstabber faktisk få deg til å se eldre ut, og det er det få som ønsker.

Kjendisstylist Erlend Elias Bragstad vet hva som skal til for å bli sommerfresh. Selv om han er glad i alle stylingprodukter, er det én ting han mener alle bør styre unna i sommer.

- En heldekkende foundation til ansiktet er helt unødvendig om sommeren. Huden skal få mye D-vitamin og bli brun, og en foundation kan lett tørke huden helt ut, sier Bragstad til Kvinneguiden.

Som et alternativ til foundation anbefaler han heller å bruke en lett bb-cream eller cc-cream.

- I tillegg må alle være forsiktig med bruk av parfyme på sommeren. De fleste parfymene er alkoholbasert, og lager pigmentflekker på huden. Jeg bruker heller en lett, organisk bodyspray for å dufte godt i sommer.

Når det gjelder sommersveisen, sverger Bragstad til en naturlig look.

- Håret skal være fritt og viltert om sommeren. Glem de stæsjede frisyrene med syntetisk hårspray. La håret være som det er.

Han er ikke i tvil om hvilke produkter som er essensielle i sminkepungen om sommeren.

- Solpudder og en fresh gloss i en knall farge er livreddende produkter i sommer. I tillegg anbefaler jeg å bruke vannfast maskara. Man vet aldri når man skal bade! Rouge og foundation bør du legge igjen hjemme, sier han.

STYLIST: Erlend Elias Bragstad er stylist, make-up-artist og foredragsholder. Foto: Vegard Kleven

STYLIST: Erlend Elias Bragstad er stylist, make-up-artist og foredragsholder. Foto: Vegard Kleven

Tungt hår

LIVREDDER: Bodylotion er en livredder for solkysset hud. Foto: Thinkstock

LIVREDDER: Bodylotion er en livredder for solkysset hud. Foto: Thinkstock

Ellen Støen, daglig leder for Norsk frisørskole i Trondheim, anbefaler alle å passe på at håret ikke blir for tungt.

- Masse ulike stylingprodukter til håret er svært unødvendig. For mye av det gode fører kun til at håret blir fettete og klapper sammen, sier hun til Kvinneguiden.

Forskjellige stylingjern til håret er også bortkastet å svi av penger på.

- Har du en god rettetang, trenger du ikke krølltang eller andre volumprodukter. Du kommer utrolig langt med rettetangen siden du både kan krølle, lage volum og slette håret med den.

Støen anbefaler i tillegg å alltid ha en tørrsjampo på lur. Sommervarmen gjør at du lett kan bli svett, noe som gjør at håret fort får et fett utseende ved hodebunnen.

- En saltvannsspray er et must for å få den komplette beachlooken på sommeren, sier hun.

Velg mellom øyne og lepper

De fleste vet at tung sminke og solstek ikke hører sammen. Hvis du likevel kryper til korset og vil føle deg ekstra fin med sminke, bør du velge om du skal bruke mye sminke på øynene eller leppene, og motsatt. Full sminke på både øyne og lepper er sjelden en god kombinasjon, og i alle fall på sommeren.

HÅREKSPERT: Ellen Støen, daglig leder for Norsk frisørskole i Trondheim. Foto: Privat.

HÅREKSPERT: Ellen Støen, daglig leder for Norsk frisørskole i Trondheim. Foto: Privat.

- I dag finnes det også mange alternativer til yndlingsproduktene. Blant annet kan du skaffe deg vippeextension for å få dådyr-looken uten eyeliner og maskara.

Du kan også farge bryn og vipper permanent for å unngå at sminken blir utgriset. Støen er ikke i tvil om hva som er hennes favoritt i sminkepungen om sommeren.

- I denne årstiden kommer man veldig langt med å ha et nøytralt pudder for å matte ned huden. Eventuelt kan litt solpudder eller en lett rouge friske opp sommerhuden, sier hun.

Bodylotion er også nødvendig for å kunne ta vare på huden slik at den ikke tørker inn og flasser etter soleksponering. Bruk gjerne en med frisk sommerduft som har litt skimmer for å fremheve den solkyssede huden din.

Støen mener for mange blir påvirket av reklame, bloggere og Instagram til å kjøpe unødvendige, overprisede produkter.

- Alle har sine favoritter, og når personer vi ser opp til fronter sine favorittprodukter, er det fort gjort å stole blindt på dette.

- Det er viktig å huske på at bilder kan lyge, og en person kan se fantastisk ut med et produkt som egentlig er helt bortkastet, sier hun.

Les også:

Slik unngår du klamme lår

Dette holder: En mykgjørende hår og kroppsolje, kombinert tørrsjampo og volumspray, solkrem med høy faktor, lipgloss, cc-cream og solpudder. Fra venstre: Shu Uemura Essence Absolue Oil, 480,-, Label.m Texturising Volume Spray, 219,-, Cliniderm SPF30, 219,-, Kicks Lip Lacquer, 99,-, Biotherm CC-gel, 215,-, Isadora Bronzing Powder, 199,-.

Dette holder: En mykgjørende hår og kroppsolje, kombinert tørrsjampo og volumspray, solkrem med høy faktor, lipgloss, cc-cream og solpudder. Fra venstre: Shu Uemura Essence Absolue Oil, 480,-, Label.m Texturising Volume Spray, 219,-, Cliniderm SPF30, 219,-, Kicks Lip Lacquer, 99,-, Biotherm CC-gel, 215,-, Isadora Bronzing Powder, 199,-. Foto: FOTO: Produsentene

Hva kan du om bh-er?

Du gnir døde hudceller utover ansiktet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning