Det store spørsmålet

Selv om "Sex and the City" handler om fire kvinner, er den største spenningen knyttet til en mann.

Publisert Oppdatert
"It's the last single girl kiss", sier Carrie Bradshaw med armene rundt nakken til Mr. Big i traileren til "Sex and the City: The Movie". I en film basert på en serie om kvinner utenfor det tradisjonelle ekteskapslivet, lokker traileren paradoksalt nok med filmkyss og overdådig brudekjole.

Og med filmens sjangerstempel "romantisk komedie", burde forutsetningene ligge til rette for en utgang med Mr. Big som den store kjærligheten.

- Den tilsynelatende evige singeltilværelsen til seriens søkende thirty-somethings vil måtte nå et klassisk vendepunkt i overgangen til spillefilm, mener filmanmelder Synnøve Macody Lund.

- Hvilket jo betyr den endelige slutten for serien. I alle fall om det ender med bryllup.

Fanget i ekteskap

Selv om mange ønsker å se Carrie smidd i hymens lenker, hevder andre at ekteskap vil kneble hele grunnkonseptet i serien: Frekk dialog mellom selvstendige karrierekvinner i en verden der menn kanskje spriter opp tilværelsen, men der kvinners nettverk rundt en god cosmopolitan utgjør den mest solide relasjonen.

- Spenningen er knyttet til deres vennskap. Serien har blitt også publikums venn fordi kvinner får fremstå med sine feil og mangler, sin idioti og sin seksuelle pågåenhet, sier kommentator i Aftenposten og fan av serien, Kathrine Aspaas.

Likevel er det ikke til å komme bort fra at menn tar stor plass i kvinnenes liv. Som Miranda selv sier: Hvordan kan det ha seg at fire så smarte kvinner ikke har annet å snakke om enn menn?

Størst plass av dem alle tar Mr. Big.

- Mr. Big representerer Den Store Etableringsangsten som preger så mange senåringer i storbyene i dag, mener Macody Lund.

- Mr. Big er selveste alfahannen, den høye, mørke som kvinner vil ha, fortsetter Aspaas.

- Carries fascinasjon for han viser det irriterende paradokset ved moderne kvinners selvstendige valg, nemlig at vi gang på gang velger den arrogante og uoppnåelige drittsekken, sier hun.

Slutten på serien ga håp til romantikerne. Hvis den bindingsvegrende Mr. Big kan endre seg og satse på kjærligheten, finnes det håp om at også de andre Bigsene der ute kan gjøre det samme. Andre mener det er en fallitterklæring dersom en intelligent og selvstendig kvinne takker ja til en så umoden mann.

Mr. X

Inntil navnet "John" ble avslørt i siste episode av serien, ble publikum holdt uvitende om Mr. Bigs virkelige navn. Ansvarlig produsent Michael Patrick King har sagt at ved aldri å avsløre Mr. Bigs virkelige navn, forblir han ute av rekkevidde for Carrie.

Men allerede i traileren for filmen avsløres hans fulle navn: "John James Preston". Mange tolker dette som et tegn på at den store kjærligheten nå er innen rekkevidde.

Andre hint peker i motsatt retning. I filmen skal Carrie ifølge ryktene spøke med at designerbrudekjolen er det perfekte antrekket å bli dumpet i.

Og er det virkelig et ekte bryllup det er snakk om? Riktignok finnes det bilder av Carrie som hvit brud - men ingen bilder av Mr. Big ved henne side. Rolleinnhaver Sarah Jessica Parker har selv kryptisk sagt til Entertainment Weekly at plottet folk tolker ut av traileren, ikke er den egentlige historien.

Macody Lund tror likevel på happy ending.

- Eventyret følger nok den romantisk komedie-boka. Denne jentegjengen burde ha ligget rundt mer enn lenge nok nå - så vi får for guds skyld håpe det blir bryllup. Å gifte seg er tross alt meningen med det amerikanske kvinnelivet, sier Macody Lund.

- Vi får bare håpe det ikke er Mr. Big som er brudgommen.

Sex and the City • Serien hadde premiere 6. juni 1998, og strakte seg over 6 sesonger og 94 episoder.
 • Løst basert på Candace Bushnells bok med samme navn.
 • Handlingen dreier seg rundt fire kvinner i New York, og ble kjent for sine ærlige dialog om kvinner og sex, sin fremstilling av moderne, urbane kvinners liv og vennskap, og sine lekre sko og antrekk.
 • "Sex and the City: The Movie" hadde premiere i London 12. mai, og tar utgangspunkt i kvinnenes liv fire år etter det vi fikk presentert i seriens siste episode.
 • Norsk premiere på 40 ulike steder den 6. juni.

Mr. Big • Spilles av Chris Noth
 • Mr. Big opptrer i 44 av de 94 episodene i "Sex og singelliv"-serien, i tillegg til den kommende filmen.
 • Kallenavnet referer til hans status som "den neste Donald Trump", og som en mann langt utenfor Carries rekkevidde.
 • Mr. Big dukker opp i første episode av serien som en mørk og velstående mann som Carrie dumper borti på Manhattan. Hun dumper tilfeldigvis borti han flere ganger, og Carrie foreslår til slutt at de skal dumpe borti hverandre med vilje.
 • Gjennom serien er forholdet deres av og på, før siste episode ender med et håp om en fremtid sammen ved at Mr. Big "redder" Carrie ut av sitt nåværende forhold.
 • Navnet blir holdt skjult for seerne helt til fornavnet avsløres i siste episode. Det fulle navnet avsløres i filmen som John James Preston.
 • Mr. Big er såpass sentral at han har fått sin egen "The Best of Mr. Big" i DVD-boksen "Sex and the City Essentials", som inneholder episodene "Sex and the City", "Ex and the City" og "I Heart NY".Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning