Vakkert hår til bryllupet

Håret er kronen på verket. Hårekspert Sølvi Bjørnevoll har tipsene til deg.

Publisert Oppdatert
  • Les mer på Sølvis frisørblogg Salongen!
  • Skal du stå brud denne sommeren er på tide å bestemme seg for hvordan håret skal være Kvinneguidens hårekspert mener det blir opp til hver enkelt person, men tips - det har hun i bøtter og spann!

    Skum, krøll og hårspray

    - Først og fremst bør bryllupsfrisyren gjenspeile hvem du er. Er du romantisk, klassisk, dramatisk, trendy? Alle har en liten idè om hvordan de ønsker å ha håret, eller hvordan de absolutt ikke vil ha håret. Jeg synes iallefall at man bør freshe opp fargen og tuppene til den store dagen. Ettervekst er ikke så pent på bilder, sier frisøren til Kvinneguiden.

Sølvi Bjørnevoll gir deg råd!Kvinneguiden.no har et samarbeid med frisør Sølvi Bjørnevoll (26) som er daglig leder ved Think Hairwear i Bergen og frisørlærer ved Norsk Frisørskole. Hun er Kvinneguidens hårekspert.Hos oss får du mange gode hårtips fra den glade frisøren.- Noe av det viktigste er å ha prøvetime først slik at du kan planlegge både hår og makeup. Skal du ha diadem og slør? Hvilke ønsker har du som brud?, forklarer hun.

Er du dristig og samtidig avslappet kan du selvsagt lage til sveisen selv også! Men frisøren advarer deg; det kan bli vanskelig;

- Kanskje begrenser det mulighetene dine? Jeg synes at du skal unne deg et frisørbesøk denne dagen, husk, det er mange bilder som blir tatt, og frisyren skal holde gjennom hele dagen. Hvis du vil gjøre jobben selv bør du trene deg litt på forhånd og se om frisyren holder en hel dag. Et langt hår har lett for å bli for tungt, bruk litt skum før du tørker håret, tipser Sølvi.

Hvor mye tid du skal beregne hos frisøren finner du ut på prøvetimen, noen salonger sminker og hjelper til med å kle bruden.

- Noen skal bare krølle håret eller sette det lett opp, da tar det også mindre tid. Men, beregne alltid god tid, for tiden flyr, sier Sølvi.

Hotte brudefrisyrer

Selv om det viktigste er å finne stilen som passer deg, er det noen frisyrer som er mer trendy enn andre:

- På unge jenter bruker vi mye løse krøller. Lett oppsatt bak med slør og diadem. Det skal være romantisk og kledelig. Vi lager ofte litt løft på krona og gjerne sideskill, sier frisøren.

Hvis du er redd for at frisyren ikke skal holde seg på plass gjennom de mange timene, skal du sverge til gode produkter;

- Og god forbehandlig, gjennom hele prosessen, en del hårspray, gode frisører og en million fliseklemmer, sier Sølvi.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning