Tips til brudesminken

- Det er viktig med et rent og pent utgangspunkt, sier avdelingsleder ved Esthetique. Tips her!

Publisert Oppdatert
På den store dagen har man lyst å se fantastisk ut fra tidlig morgen og ut i de sene nattetimene. Da handler det om å sminke seg riktig, pent og holdbart.

God hudpleie

Avdelingsleder ved Esthetique, Jorunn Edwardsen, forteller til Kvinneguiden at det finnes visse nøkkelpunkter du bør tenke over, enten du sminker deg selv eller får hjelp av en sminkør;

- I utgangspunktet er det viktig å bruke riktig hudpleie slik at huden din er ren, jevn og pen. Dette bør du begynne med flere måneder i forveien. Da er det lettere å sminke huden, det er ikke meningen at du skal måtte bruke mange lag, sier hun.

Her får du flere av hennes tips:

Til bryllupssminken
  • Sammen med god hudpleie er det lurt å bruke et godt serum som passer din hudtype og som gir huden glød.
  • Før du velger sminken du skal bruke, vær bevisst på looken du ønsker. Hva slags kjole du skal bruke, hvilke tema og stil dere skal ha. Skal dere reise bort? Hva slags klima er det der? Skal du bruke selvbruning før dagen? Dersom du gifter deg om sommeren, vil du gjerne være brunere i huden, så ta hensyn til dette når du velger foundation.
  • Den viktigste sminken på bryllupsdagen er en god primer. I tillegg kan du bruke en foundation, et fikseringspudder og litt highlight på toppen.
  • For å få sminken til å vare hele dagen, skal du spraye på en fikseringsspray etter at du har lagt makeupen. Spray på 30-40 centimeter fra ansiktet og sminken vil sitte bedre.
  • I vesken din kan du ha med deg lipliner eller lipgloss, et transparent pudder til bruk på blanke partier, litt blush og vannfast maskara.
  • Dersom du bruker en utringet kjole, er det viktig at overgangen fra ansikt og hals er jevn og uten skiller. Tenk over at det skal være balanse og jevn ut med foundation og pudder.
  • Det er viktig å få litt veiledning før den store dagen. Sett av èn time til makeup.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning