Slik takler du forlovedens utdrikningslag

Ikke vær bekymret, her får du tipsene til hvordan du gjør det beste ut av situasjonen!

Publisert Oppdatert

Dere skal gifte dere, og vennene til din utkårede møter opp på jobben hans og "kidnapper" han til en dag med ablegøyer og opplevelser, en "siste dag med gutta".

 

- Vanskelig å stå i mot

 Men hva hvis opplevelsene ender med fyll, stripping, og kanskje også farlige ting, tenker du gjerne. Selv om de fleste utdrikningslag sjelden går så langt, er skrekkhistoriene mange, og det er lett å forvente det verste.


Gestalt psykoterapaut Grethe Rønning mener at med skrekkhistorier i tankene kan både usikkerhet og utrygghet få godt spillerom.

 

 - Med alkohol synker vurderingsevnen tilsvarende. Utdrikningslag har tatt litt av de siste årene, og skal gjerne "overgå" hverandre, sier hun.

 

 Hun forteller at for noen kan det være vanskelig å stå i mot kompisgjengen, spesielt når de har planlagt noe for kvelden.

 

 - Alle har vel hørt ymse skrekkhistorier, men hvis man kjenner forloveden sin så bør man ha tillit til at partneren gjør de rette valgene og at det går bra.

 


- Ikke legg begrensninger

Er du fristet til å legge begrensninger på forlovedens utdrikningslag, kan du fort uttrykke mistillit, noe som ofte bidrar til å reise murer snarere enn å bygge broer mellom partnerene.

 

 - Jeg vil ikke si det er klokt å sette begrensninger. Men du har lov til å gjøre noe annet, nemlig åpent og ærlig gi uttrykk for uroen du føler overfor partneren, sier Rønning.

 

Hvis du merker at du ikke ser frem til kvelden hvor forloveden er ute med gutta, er det noen få enkle grep du kan ta for å ikke gjøre vondt verre for deg selv.

 
Rønning mener man må akseptere uroen man føler, og ha tillit til at forloveden vet hvor grensene går for hva som er akseptabelt.

 

- Aksepterer man ikke at man er urolig, forsterkes uroen, sier hun, men man bør heller ikke dyrke den.

 

- Ikke sitt alene, oppsøk venner og få tankene over på noe annet.

stripp-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning