Slank til bryllupsdagen

Lyst til å ta av deg et par kilo til bryllupsdagen? Ernæringsfysiologen gir deg tips!

Publisert Oppdatert
Mange kommende bruder bruker bryllupsdagen som ekstra motivasjon for å gå ned et par kilo, men hvor lurt er det egentlig å påtvinge seg selv enda en stressfaktor?

- Jeg som har giftet meg kan i alle fall dele min erfaring med at det er nok å tenke på og planlegge om man ikke i tillegg skal styre med å gå ned i vekt, sier Camilla Andersen, ernæringsfysiolog og daglig leder av somebody.no.

For liten brudekjole

En britisk undersøkelse viser at nesten 20% av de gifteklare har kjøpt for liten brudekjole med vilje, slik at de blir "tvunget" til å gå ned i vekt. Andersen er klar på at det dersom du vil ned i vekt til bryllupet nok er lurt å gå ned i vekt først, for å så kjøpe en kjole som passer.

- Å planlegge å komme inn i en for liten kjole skaper bare usikkerhet og skuffelser. Den du skal gifte deg med ønsker er jo fornøyd slik du ser ut i dag, så ikke stress så mye med vekten. Sannsynligvis er det du og ikke partneren din som stiller kravet, fortsetter hun.

I dag er det vanlig å planlegge bryllupet minst et halvt år frem i tid, men mange planlegger mye lenger enn det. Skal du gå ned i vekt på en trygg måte, og få den nye vekten til å holde seg, bør du begynne å tenke sunt så tidlig som mulig.

- Det å gå varig ned i vekt krever en omlegging av livsstil og vaner og det krever selvsagt også motivasjon. Og selv om bryllupet kanskje kan være et ekstra argument bør hovedmotivasjonen stikke dypere enn en dag i brudekjole. Det må være et ønske om å få en bedre livsstil og bedre vaner - ikke bare frem til den store dagen, men på livstid. Du skal ikke bare gifte deg med partneren, men med den nye livsstilen, avslutter hun.

Camilla Andersens tips for vektnedgang til bryllupet:  • Ha fokus på deg og din partner og selve bryllupet. Kanskje er det verdt å vente med vektnedgang til etterpå?

  • Husk at du er verdifull uansett og at det viktigste er at du har det bra, og at dere får en fin bryllupsdag.

  • Tenk på vektnedgang i god tid før bryllupet og ikke sett urealistiske mål. Vær snill mot kroppen og helsen din.

  • Mange opplever faktisk å gå ned i vekt uten å gjøre noe for det, fordi det er økt stress under planleggingen. Vær oppmerksom på stressnivået, slik at også planleggingen blir lystbetont.

  • Ta et steg av gangen - det er de små endringene i kostholdet og det å øke den daglige bevegelsen som teller.

  • Begynn å gå turer, for eksempel med skritteller - så kan du planlegge detaljer til bryllupet mens du går. Og få med deg partneren din også så får han også blitt med på noen av avgjørelsene!

  • Kjenn etter at du er lykkelig, at du er heldig og har det bra. Vær glad i deg selv og nyt forberedelsene til den store dagen!


320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning