Personlige brudekjoler

Klesdesigner Lise Marie Heines vil ta vare på personligheten din når hun syr brudekjolen.

Publisert Oppdatert
- Jeg er veldig glad i vintagestilen fra 30-,40- og 50-tallet. Jeg liker snittet, bruken av sømmer, siluetten og den spesielle måten å forme plagget på, sier Lise Marie Heines til Kvinneguiden.

- Følger ikke moten

Klesdesigneren som står bak merket Heines Design, både lager egne brudekjoler og syr om andre kjoler. Det viktigste for henne er å lage kjoler som tar vare på kvinnens personlighet.

- Jeg bryr meg ikke så veldig om å følge moten, det er viktigere å sy kjolen for kvinnen som skal bruke kjolen. Er det for eksempel en glad og sprudlende kvinne, forsøker jeg å få dette frem i kjolen, sier Heines.

Hun har den siste tiden merket interessen for egensydde kjoler:

- Det er flere og flere som ønsker en kjole det bare finnes èn av. Og etterpå er det jo mulig å få sydd den om slik at man kan bruke den som en aftenkjole. Man kan fjerne slepet av kjolen, er kjolen laget av naturmateriale kan det farges, og man kan for eksempel sette på et farget bånd i livet, tipser designeren.

Heines bruker rundt 40 timer på å sy en brudekjole. Hun forteller at det er blitt større etterspursel av kortere 50-talls brudekjoler;

- Jeg tror det er fordi mange par velger å reise bort til utlandet for å gifte seg, enten i en sjømannskirke eller utendørs et sted, og da er det ofte mange som ønsker en litt mer enkel og uformell stil på kjolen sin, sier designeren.

Kjoletips

Er du på brudekjolejakt, er det flere ting som er lurt å tenke over. Her får du Heines tips;
  • Få hjelp av en profesjonell. Det er ikke så lett å vite hvilken form og farge som passer din kroppsfasong og hudtone, hårfarge eller høyde.
  • Det er fint om du klarer å beholde personligheten din i kjolen, ta også hensyn til kroppsfasongen din.
  • Om du har en fyldig figur, er det flott med et høyt liv og en markering rett under bysten som er det smaleste punktet.
  • Har du en sped og liten form, er det lurt å gå for en kjole som former seg etter figuren.
  • Slør kan ofte ta fokuset bort fra kjolen og flere velger å ikke bruke slør. Men de spansk-inspirerte slørene med blonder er veldig flotte.
heines320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning