En forlovers ansvar

Hva kan forloveren gjøre for at brudeparet får en ekstra fin bryllupsdag?

Publisert Oppdatert
Bryllupsdagen er ofte en av de største dagene i livet for brudeparet, og det forventes ofte en rekke ting av en forlover.
 • Bryllupsreisen 2010
 • Det viktigste til bryllupsfesten
 • Vinterhvitt bryllup
 • Vi har spurt bryllupsarrangør Marit Stokkenes ved Brudepikene.no hvilke oppgaver en forlover stort sett har, og hva man kan gjøre for å tilføre "det lille ekstra" til bryllupet.

  Flere forventede oppgaver
  - Rent formelt er forloverens eneste oppgave å være vitne til selve vielsen, og skrive under på forlovererklæringen, og vigselspapirene, forteller Stokkenes.

  - Men i tillegg er det flere andre oppgaver en forlover forventes å gjøre. De to store tingene er å planlegge og arrangere utdrikningslag, samt å holde tale til brudeparet på bryllupsdagen, sier hun.

  Brudens forlover er også ofte med på prøving av brudekjoler, hjelper til med praktiske ting som for eksempel dekorering eller planlegging, og rett og slett er en hjelper og støtte for bruden, både på selve dagen og i forkant.

  - Kanskje kan forloveren hjelpe til med oppgaver som bruden ikke har tid, eller mulighet til å gjøre. Vi ser også at mange bruder tar med forloveren på bryllupsmesse i stedet for, eller i tillegg til, brudgommen, opplyser bryllupsarrangøren.

  Hyggelige overraskelser
Men hva kan en forlover finne på for å gjøre ekstra stas på brudeparet?

- Hvis forloveren vil gjøre "det lille ekstra" er det viktig at man gjør det personlig, og i brudeparets smak. En hyggelig overraskelse underveis, for eksempel et musikkinnslag der noen spiller brudeparets favorittsang i løpet av kvelden, få gjestene til å skrive hilsener i en minnebok og overrekke denne til brudeparet, en videohilsen fra noen som dessverre ikke kunne komme i bryllupet, eller kanskje fra bruden eller brudgommens gamle helt, en redigert video med bilder fra brud, brudgom eller brudepar opp gjennom årene.

- Mulighetene er mange. Flere videoer på YouTube som viser kreative innslag i bryllup har jo blitt kjempepopulære, så man kan kanskje få litt inspirasjon der også, foreslår Stokkenes.

Valg av forlover
Hva er det viktigste bruden må tenke på i valg av forlover?

- En forlover skal ikke stjele glansen fra bruden, men være en god støtte, ha oversikt og kunne roe ned en nervøs eller stresset brud. Jeg tror det viktigste er at man velger noen som står en nær, en god venn som kjenner deg godt, da blir resultatet alltid det beste, mener bryllupsarrangøren.

Ofte kan det imidlertid være vanskelig å velge en forlover når man har flere gode venner. Kan man da velge å ha mer enn én forlover?

- Vi ser at flere og flere av våre brudepar velger å ha to forlovere hver, så det er en økende trend. På papiret kan man bare ha en forlover hver, men i praksis er det ikke noe problem å fordele andre oppgaver mellom flere personer, og det er jo en fin løsning hvis man har problemer med å "velge bort" en god venn eller venninne som forlover, synes Stokkenes. forl_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning