Budsjettbryllup fra A til Å, del 2

Slik blir bryllupet billigst mulig!

Publisert Oppdatert
P for perler fra billigbutikk
Det er ikke alle som er forunt å ha et ekte perlekjede i smykkeskrinet. Selv om det er noe eget ved havets ekte perler får man mye fint i plastikk, særlig når de bare skal holde en dag.

R for rabatter
Du kan klare å ordne deg rabatter på nesten alt. Sjekk kvantumsrabatter på hotellrom til gjestene, og spør nære venner og kjente om de har noen kontakter du kan benytte deg av. Mange arbeidsplasser har rabattavtaler de ansatte kan benytte seg av privat.

S for suppe
Planlegger du nattmat er en hjemmelaget suppe ypperlig. Lager du en suppe basert på grønnsaker blir det billig, og med rundstykker til blir man ordentlig mett også.

T for toastmaster
Får dere tak i en dyktig toastmaster slipper dere unna med å ha lite annen underholdning. Klarer toastmasteren å skape stemningen tidlig på kvelden klarer gjestene i større grad å kose seg uten "hjelp", så sørg for å velge med omhu, og ikke minst bruk god tid med toastmasteren på forhånd.

U for utleie
Mange brudepar kjøper antrekket til den store dagen, med planer om å selge det i ettertid. Dessverre at det ikke er enkelt å få solgt brukte brudeklær, og mange har brudekjolen i skapet flere år etter bryllupet. Selv om det er dyrt og leie er det billigere enn å kjøpe, og du trenger ikke bekymre deg for om du får solgt kjolen etterpå.

V for vin
Bli enige om hvilke viner dere skal servere i bryllupet, og ønsk dere vin til jul, bursdager og andre merkedager. Om dere ikke bor så langt unna grensen til Sverige kan det lønne seg med et par harryturer også. Har dere venner og familie som reiser ofte kan det hende de har mulighet til å bruke kvoten på dere fra tid til annen.

Z for zirkoner
Drømmer du om å ha glitrende diamanter i ørene og rundt halsen? Er bankkontoen slunken kan zirkoner fungere like fint, og ingen ser forskjell allikevel.

Ø for ønskeliste
Om dere ikke har så mye å rutte kan man med fordel bruke tid på ønskelisten. Det blir vanligere og vanligere å være godt voksen når man gifter seg, og man har ofte det man trenger av kjøkkenutstyr, glass og bestikk. Hva med å ønske dere bryllupsreisen? Som en takk til gjestene kan man i tillegg til det ordinære takkekortet legge ved et stemningsfullt bilde av reisen.

Å for åpen himmel
Å leie en brudesuite for en natt koster ofte flere tusenlapper. Den mest romantiske bryllupsnatten må da være under åpen stjerneklar himmel, liggende tett inntil hverandre, godt innpakket i soveposer, skinnfeller og ullpledd.

Les del 1 her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning