Kid's Programming Language er et enkelt programmeringsspråk som er tilpasset barn.

Programmet lastes enkelt ned og installeres på PC-en. I utgangspunktet er alt på engelsk, men det finnes oversettelser til både svensk og dansk. Det finnes også flere spill og programmer som kan lastes ned i ettertid.

Ved hjelp av instruksjoner på skjermen kan man programmere spill som f.eks Tetris og andre morsomme programmer. Disse er fullt spillbare og man kan lage endringer i spillene/programmene på egenhånd.

Litt hjelp fra foreldrene er nok nødvendig i begynnelsen. Men dette er mye moro for både barn og foreldre. Det at man får et morsomt resultat gjør det morsomt å lære. Salgordet til denne siden er "Learning is best when learning is fun!" og det sier vel det meste. Programmet passer best for barn mellom 8 og 14 år. Barnet trenger grunnleggende kunnskaper som lesing, skriving og matte.

I tillegg til selve programmet finnes det mye informasjon på WEB-siden. Det finnes veiledninger for lærere og foreldre, et forum og mye mer. Programmet fungerer i Windows og er helt gratis.

KLP

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!