Du trenger:

Kjegle av oasis
Små kvister av granbar
Innpakket konfekt
Ståltåd
Sløyfebånd
Evt. annet småpynt

Slik gjør du:
Sett kjeglen på et fat eller en tallerken.
Klipp eller skjær opp granbaren, slik at du får sitter igjen med de ytterste delene.
Fest granbaren til kjeglen ved å stikke dem godt inn i oasisen. Fortsett til hele kjeglen er nesten dekket. Bruk ståltrådbiter som bøyes til å feste ender som stikker for langt ut.

Klipp opp ståltråden i ca 10 cm lange biter. Disse bøyes på midten, slik at begge endene kan stikkes inn i orasisen.

Fest konfekten tett utenpå granbaren med ståltrådbitene. Velg konfekt gjerne med fine farger eller i gull/sølv eller som er formet som hjerter eller julepynt.

Klipp sløyfebåndet opp i ca 25 cm lange biter. Bruk en ståltrådbit til å feste båndet på midten og knyt fine sløyfer som stikkes inn i oasisen. Klipp av endene på skrå, slik at det ikke frynser seg opp.

Du kan også bruke nøtter eller peanøtter med skall som festes ved hjelp av ståltråden. Paranøtter og valnøtter er enkle å sette fast, mens hasselnøtter er for små og glatte.

Små stjerner, hjerter eller nisser kan brukes for å fylle opp tomrom. Eller sett en gullstrjerne på toppen av kjeglen. Smell-bon-boner gjør seg også godt.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!