Et mer hjelpsomt og vennlig folkeslag skal man lete lenge etter, og selv om ikke alle snakker flytende engelsk, så er det ikke uvanlig at unge albanere snakker både 3 og 4 språk flytende.

Stiltfullt og trygt:

Først var det dette med kommunismen da. Glem Hoxha og vennene hans! De er borte for lenge siden, og i dag finner du en rekke "EU"- varer i Albania som du ikke finner i Norge. Det kryr av kafeer og hyggelige og stilfulle barer, og det er ikke lenger noe problem å finne en internettkafe i byene.

Misforståelse nummer to er dette med at det skal være så farlig i Albania. Vissnok stemmer det at det i forbindelse med opprøret 1997 ble stjålet ikke så rent få våpen, men dette utgjør ingen fare i 2005. Når det gjelder den såkalte mafiavirksomheten, er dette noe man er mer utsatt for utenfor Albania enn innenfor landets grenser.

Turistparadis:

Albania satser på turisme som aldri før, og dette landet har ekstremt mye å by på;
- vakker og vill natur
- urørte kritthvite strender
- meget barnevennlig på alle måter
- masse aktiviteter for barn/familer
- festningsbyer hvor folk har bodd siden 1300 tallet frem til nå.
- Arkeologiske utgravinger med mosaikker og amfiteatre fra før Kristus
- Spennende og fargerikt i Tirana

Kort sagt, det er egentlig bare å pakke kofferten og dra. Glem Corfu, og dra til Albania i stedet!

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!