Opprett en "registrerings-adresse".

Det beste du kan gjøre for å unngå spam er å opprette en ny e-postadresse (Bruk f.eks Hotmail). Denne adressen bruker du til registrering o.l. På denne måten unngår du at din egentlige adresse blir plukket opp på nettet.

Unngå at e-postadressen din blir plukket opp.

Hvis du ikke skal registrere deg, men likevel ønsker å oppgi adressen din på en web-side, så kan du bytte ut @ med (a). På denne måten oppfattes det ikke som en adresse. Likevel kan personer som leser adressen enkelt bytte ut (a) med @ om de vil komme i kontakt med deg.

Ikke svar.

Når du likevel har fått spam-mail, så bør du ikke svare og aller helst ikke lese e-posten. Slett den med en gang, slik at avsenderen ikke ser at adressen er aktiv.

Spamfilter.

Om du har installert et antivirus-program, så kan det hende at det følger med et spam-filter. Dette filteret sletter eller sorterer spam-mail direkte til en egen mappe i f.eks Outlook.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!