Det er mange positive trekk ved Opera i tillegg til hastigheten. Den bruker mye mindre av både minne og harddisk, og du kan "zoome"/forstørre eller forminske internettsidene på skjermen. Nyttig for de med dårlig syn, men også for oss som lager internettsider. Ved å zoome oss inn på enkelte partier kan vi luke ut grafiske feil som eventuelt oppstår. Dessuten er Opera strengere når det gjelder selve kodingen (HTML) av sidene, så her nytter det ikke med juks og fanteri¿

Litt moro skal man jo også ha, og med Opera kan du laste ned nye "skins" (forandrer utseendet, kan sammenlignes med mobildeksler¿), og du kan til og med lage/designe din egen nettleser som du kan dele med venner og bekjente.

Opera er også på topp når det gjelder sikkerhet. Dette er en av de første nettleserne som har introdusert det siste innen sikkerhets-teknologi, som for eksempel 128-bit SSL og TLS kryptering. Du kan selv velge ditt tilpassede sikkerhetsnivå: Blokkering av pop-up reklame, javascript og cookies hvis du ønsker det. Vær imidlertid oppmerksom på at javascript og cookies brukes til mange nyttige funksjoner på nettsidene, så mitt forslag er at du kun blokkerer ut pop-up reklame.

Dersom du ønsker å surfe raskt kan du jo slå av bilde-nedlasting. Det er en egen knapp for dette øverst til venstre (et lite kamera-ikon). Veldig greit dersom du er koblet til med mobiltelefonen og ikke ønsker unødvendige utgifter/tid.

Du kan også laste ned E-posten din i Opera. Den har et meget oversiktelig og greit mail-program som også laster ned meldingene dine raskt! Det er litt uvant å ha E-posten i selve nettleseren, med fungerer desto bedre når du blir vant til det. Hvorfor bruke to programmer når du kan slå to fluer i en smekk? Spar på minnet ved å ha alt i Opera!

Så kommer den mest geniale muligheten etter min mening: Brenn mappen Opera7 som ligger under mappen Programfiler på harddisken din til en CD eller DVD, og vips så har du backup av nettleseren, favoritter, innstillinger, kontakter og E-post.

Opera 7.01 kan lastes ned på: www.opera.no

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!