For en vellykket fest eller sammenkomst hjemme hos deg, er det viktig at du slapper av slik at gjestene føler seg hjemme og koser seg. Men så er det også viktig at de skjønner når de må gå!

Perfekt fest

Forfatterne av boken "Hverdagsluksus", Karina Ericsson Wärn og Lotta Kühlhorn, har begge samlet sammen store og små tips for en mer lukseriøs hverdag. I boken forteller de om den perfekte festen.

  • Sørg for at alle får noe å drikke så snart de har fått av seg yttertøyet. Har du bedt noen som ikke kjenner hverandre, må du passe på å presentere alle ordentlig.

  • Liker du ikke å ha gjestene rundt deg mens du legger siste hånd på middagen, bør de ha noe å sysselsette seg med. Forbered deg ved å sette frem et brett med glass og drikke, samt noen små appettittvekkere.

  • Ikke servere Cosmopolitans hvis du er redd for ditt hvite teppe. Et alternativ er selvfølgelig å rydde vekk ømtålige saker før festen begynner.

  • Vær ærlig. Hvis hunden har forsynt seg av kyllingen eller om thaisuppen har blitt altfor salt, så er det bare å fortelle hva som har skjedd, og bestille pizza.

  • Skjønner ikke gjestene snart at det er på tide å gå hjem? Å servere kaffe er første signal om at kvelden går mot slutten. Å begynne å vaske opp pleier å få selv de tregeste ut.

  • Det lureste er å rydde opp med en gang gjestene er gått, og unne deg en sovemorgen dagen derpå.

    Kule klubbtips


Har du tenkt å be venninnene dine på klubb til helgen? Da er det ikke så mye som skal til for å få dem til å kose seg!

  • Småretter passer best på alle klubb- og salongkvelder. Tapas og små spidd er utmerket.

  • Tilpass gjerne menyen etter klubbens innhold for en så komplett opplevelse som mulig.

  • Å se på film kan kreve at det er mørket i rommet. Server derfor mat som ikke må skjæres.

  • Ikke anse kvelden som mislykket selv om det er delte meninger i kveldens diskusjoner og samtaler.

  • Tvert om, selve poenget er jo netopp å sammenlikne inntrykk og tolkninger.



    Kilde: Karina Ericsson Wärn og Lotta Kühlhorn, "Hverdagsluksus", Pantagruel forlag, 2007
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!