Storbyturer er definitivt en av våre absolutte feriefavoritter, og de siste årene har ord som "nano-tur" og "boutique-hotell" blitt nesten like vanlige i nordmenns reisevokabular som "charter", "syden" og "fellesferie" en gang var.

Reiser til pulserende storbyer er fulle av inntrykk, enten det gjelder matopplevelser, historie, arkitektur eller butikker vi bare kan drømme om å oppleve andre steder.

Mange har vært bitt av byferiebasillen i noen år allerede, og har rukket å krysse må-se steder som New York, Berlin og Barcelona av listen over byer man drømmer om å besøke.

Men det stopper ikke der, må du tro.

Byene du bør reise til nå

- Verden er full av fantastiske storbyer som bare venter på å oppleves, bekrefter Yvonne Bonanati hos Hotels.com til Kvinneguiden.

- Storbyferier øker stadig i popularitet, og det finnes så utrolig mange flotte byer å besøke.

For det er nemlig ikke bare klassikerne London og Paris som kan skilte med en opplevelsesrik storbyhelg. Hva med å legge neste storbytur til noen mindre kjente, men vel så attraktive urbane reisemål?

- Populære Barcelona og Roma er ofte førstevalg for nordmenn som skal på langhelg til Spania eller Italia, forklarer Bonanati.

- Men det finnes andre byer i nærheten som er like vakre og sjarmerende. Og dette gjelder de aller fleste andre storbyer også. Let litt utenfor de absolutt største og mest populære byene, og du vil garantert finne andre steder som også vil være en fantastisk opplevelse - og kanskje en du slipper å dele med hele venninnegjengen?

Ifølge reiseeksperter fra Hotels.com, Lavprisfly.no og reisebyråkjeden Ticket er dette byene du bør besøke i 2015:

Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!