Hvite uker

Få hjelp til justere alkoholvanene dine

Balance er et nettbasert helsefremmende tilbud til deg som vil sjekke og eventuelt justere dine alkoholvaner.

HJELP: Få hjelp til å justere alkoholvanene dine.

HJELP: Få hjelp til å justere alkoholvanene dine. Foto: FOTO: Colourbox

Publisert Oppdatert

Balance gir også råd om hvordan å takle stress og ha det bedre i hverdagen.

Prøv Balance

Slik fungerer tjenesten

Balance er en hurtigsjekk av alkoholvaner som tar noen få minutter. Når du har gjennomført testen får du en tilbakemelding på om alkoholvanene er trygge, eller om det er behov for å justere kursen.

Anonym hjelp i hverdagen

Alle som tar testen får tilbud om å delta videre hvor du kan velge mellom to spor:

1. Et interaktivt program for å redusere stress (4 uker, 3 sesjoner per uke)

2. Et individualisert program som tilbyr hjelp og støtte til å legge om alkoholvaner (56 dager daglig, 10 mnd oppfølging)

Brukeren kan selv velge program, men det anbefales å gå rett til alternativ 2 dersom testen viser at alkoholvanene er risikofulle. Alt innhold i denne delen går på nett og på sms. Programmet er laget av psykologer og eksperter på alkohol og alkoholvaner. Det er ingen møter, grupper, personlige samtaler, eller liknende. Deltakelse er helt frivillig.

Personvern og trygg bruk

De som velger å gå videre etter testen må oppgi e-postadresse og mobilnummer. Disse blir imidlertid kryptert for sikkerhet og slettest senest fire uker etter at avsluttet program.

Programmet er utviklet av eksperter fra Arbeidslivets kompetansesenter for rus- og avhengighetsproblematikk (AKAN), Psykologisk institutt ved UiO, samt selskapet Changetech AS. AKAN har fått konsesjon fra Datatilsynet for bruk av Balance.

Metoden

Forskning viser at å bruke digitale medier til tidlig intervensjon kan ha betydelig effekt. Balance er ikke et avholdsprogram i tradisjonell forstand, men er bygget på en metode fra Changetech Digital Therapy som har dokumentert høy effekt i kliniske studier innen røyking.

Ønsker du å sjekke alkoholforbuket ditt? Hvite uker-appen kan også hjelpe deg.

Les mer om alkohol og helse på helsenorge.no/hviteuker eller følg kampanjen Hvite uker på Facebook.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning