FISKEMANNEN

Tipsene som får barna til å elske fisk

Det er ikke så vanskelig som du kanskje tror.

NAM: Fisk er kjempegodt, og små prinsesser elsker prinsessefisk!

NAM: Fisk er kjempegodt, og små prinsesser elsker prinsessefisk! Foto: FOTO: iStockphotos

Publisert Oppdatert

Fiskemiddagene kan være en utfordring for foreldre. Vi vet at barna trenger næringsstoffene fisk inneholder, men ungene er ikke alltid enige. Trusler og lokking funker sjelden i lengden, derfor er det mange som rett og slett gir opp. Heldigvis finnes det gode tips og råd.

Vi har samlet fire småbarnsforeldres beste tips til hvordan de fikk sine barn til å elske fisk.

Lars Halvorsen, pappa til Hauk (1) og Hartvik (3)

- La barna få velge hva de vil spise selv. Hvis de ikke vil spise det i dag, kan du prøve igjen om noen dager. Til slutt velger de som regel å smake på maten. Masing funker verken på barn eller voksne, påpeker Lars.

- Tacolefser med laks i stedet for kjøtt er også et godt tips. Da kan barna selv forsyne seg med fisk og grønnsaker, og maten sklir ned på høykant, smiler Lars.

Prøv denne oppskriften på tortilla med laks

Janne Hjelmtvedt, mamma til Karen Johanne (5) og Eirik Johannes (13)

- Karen Johanne vil ha rømme ved siden av rød fisk, slik at hun kan dyppe fisken i rømmen. Da blir det morsommere å spise, og smaker ekstra godt, forklarer Janne.

- Finn fiskeretter som ditt barn liker. Hos oss er hvit fisk med smeltet smør og hakkede egg over populært. Fiskekaker er en annen favoritt.

Les også: Inneholder fiskekaken nok fisk?

Björn Audunn Blöndal, pappa til Storm (2) og Stella (5)

- Jeg lar ofte barna være med på matlagningen. Da får de et forhold til maten helt fra starten av, får smake på råvarene og ta del i resultatet. Det spiller som regel positivt inn på appetitten etterpå. Det blir litt mer gris på kjøkkenet, men vi har det gøy, forteller Björn Audunn.

Foto: FOTO: Fiskemannen

Les også: Slik får du med barna på kjøkkenet

Marita Irene Berg, mamma til Vilde-Kristine (5)

- Vår datter begynte å bli overbevist av de andre barna i barnehagen om at hun ikke likte fisk. Som strakstiltak lagde jeg "rosa prinsessefisk", ovnsbakt laks med sitron og en klæsj rømme. Hun syntes det er så godt at hun som regel ikke spiser tilbehøret.

- All hvit fisk bakes i ovnen med et lag pesto, og kalles "froskefisk" på grunn av grønnfargen. Vi finner på nye navn til retter med fisk, og da går de ned på høykant, avslutter Marita.

Prøv denne oppskriften på prinsessefisk: Sitronmarinert laksefilet

Ønsker du fem forslag til enkle hverdagsmiddager hver uke? Meld deg på Middagsplanleggeren og få gode oppskrifter og handleliste hver uke.

Foto: FOTO: Fiskemannen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning