FISKEMANNEN

Inneholder fiskekaken nok fisk?

Slik velger du de sunneste fiskekakene i butikken.

SUNN? Vet du egentlig hvor mye fisk fiskekakene du kjøper inneholder?

SUNN? Vet du egentlig hvor mye fisk fiskekakene du kjøper inneholder? Foto: FOTO: Fiskemannen

Publisert Oppdatert

Helt fra vi er små barn lærer vi at det er sunt å spise fisk, det er nemlig en kilde til flere av kroppens viktigste næringsstoffer. Fisk er derfor en vesentlig ingrediens i vårt kosthold, og du bør få i deg fisk minst to ganger i uken.

For mange barn er fiskekaker en av favorittene. Men vet du egentlig hvor mye fisk fiskekakene du kjøper inneholder?

Varierende innhold av fisk

Hos de fleste lavprisproduktene ligger fiskeprosenten på rundt 30 til 45 prosent, mens prisklassen over dette igjen ligger på mellom 46 til 55 prosent. Premium-produkter har som regel et enda høyere fiskeinnhold.

- Fiskemannens produkter har et fiskeinnhold på mellom 51 til 63 prosent, men det er også andre faktorer som spiller inn når det gjelder kvalitet på produktet, forteller Jon Jakobsen fra Fiskemannen.

Fiskeinnholdet i fiskekaker kan altså variere veldig, men Fiskemannens produkter lover et høyt innhold av fisk, kun blandet sammen med væske og krydder. Dette formes til fine kaker og stekes, før fiskekakene pakkes inn i emballasje, sendes til butikken og selges til en god pris.

Prøv denne spennende oppskriften på grillspyd med fiskekaker

Slik sjekker du kvaliteten

Når du står i butikken og lurer på hvilke fiskekaker du skal velge, er det greit å vite hva du skal se etter. Det er flere ting som er med på å avgjøre kvaliteten på fiskeproduktene, men ifølge Jakobsen kan du gjøre det enkelt og fokusere på tre ting; fiskeinnhold, smaksforsterkere og nøkkelhullsmerking. Et høyt fiskeinnhold er vel og bra, men det alene vil ikke si om produktet er godt.

Foto: FOTO: Fiskemannen

- Hvis du forsøker å lage en fiskekake med 100 prosent fisk, vil den mest sannsynlig bli veldig hard og tørr. Det er fordi man behøver ingredienser som holder produktet sammen.

I tillegg trenger man krydder og væske, for å få en god smak og konsistens, forteller Jakobsen.

Smaksforsterkere er kunstige tilsetningsstoffer som tilsettes i produktene for å gi mer smak, og som man i noen forskermiljøer mener at ikke er spesielt sunne. Smaksforsterkere finner du ikke i noen av Fiskemannens produkter, så velger du disse trenger du ikke å bekymre deg for det.

Det siste punktet ved kvalitetssjekken er nøkkelhullsmerkingen. Nøkkelhullet er myndighetenes merking av sunnere mat.

- Hvis produktet er nøkkelhullsmerket kan du være trygg på at det er et sunt produkt. Derfor er vi stolte av at alle Fiskemannens produkter er merket med nøkkelhull, avslutter Jacobsen.

Ønsker du fem forslag til enkle hverdagsmiddager hver uke? Meld deg på Middagsplanleggeren og få gode oppskrifter og handleliste hver uke.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning