KONGEFAMILIEN FÅR EN ANNERLEDES HØYTID

Må endre påskeplanene

Kong Harald og dronning Sonja må i likhet med mange andre nordmenn avlyse sin planlagte påskeferie. Høytiden feirer de i år på Kongsseteren i Oslo.


FEIRER I OSLO: Kong Harald og dronning Sonja kan ikke reise til Sikkilsdalen i påsken.
FEIRER I OSLO: Kong Harald og dronning Sonja kan ikke reise til Sikkilsdalen i påsken. Foto: NTB Scanpix
Sist oppdatert

Tradisjon tro skulle kong Harald (83) og dronning Sonja (82) også i år tilbringe «den stille høytid» på prinsehytta i Sikkilsdalen i Gudbrandsdalen. Kongeparet hadde planlagt å reise med «kongevognen» fra Oslo Sentralstasjon om ettermiddagen fredag 3. april, og først returnere til hovedstaden mandag 13. april.

Balsam for kropp og sjel

Men også de kongelige må følge regjeringen Solbergs forbud om ikke å reise på hytta i disse ekstreme korona-tider. Dermed må kongen og dronningen avlyse det de i flere intervjuer har kalt «et av årets absolutte høydepunkter».

Både kongen og dronningen finner roen i vakre Sikkilsdalen som de mener er balsam både for ro og sjel, og de har med få unntak tilbrakt påskeferien der siden de ble kongepar i 1991.

I karantene

HYTTE I OSLO:: Kong Harald talte til folket fra Kongsseteren 6.mars.
HYTTE I OSLO:: Kong Harald talte til folket fra Kongsseteren 6.mars. Foto: NTB Scanpix

Men kongeparet er så heldige at de også har en «hytte» i sin egen hjemkommune i Oslo. Her og Nå vet at kongen og dronningen derfor kommer til å tilbringe de hardt tiltrengte fridagene på Kongsseteren midt i idylliske Nordmarka på toppen av Oslo.

Både kongen og dronningen stortrives også på Kongsseteren, og har bodd der helt siden de kom hjem fra statsbesøk i Jordan 6. mars. Der måtte kongeparet, i likhet med alle andre nordmenn som har vært på reise utenfor Norden etter 27. februar, sitte i karantene de første 14 dagene etter hjemkomsten.

PÅ JOBB: Kongeparet var på statsbesøk i Jordan i starten av mars.
PÅ JOBB: Kongeparet var på statsbesøk i Jordan i starten av mars. Foto: NTB Scanpix

Det var også derfra kong Harald holdt sin tale om korona-krisen til det norske folk søndag 15. mars.

I risikogruppen

Også kronprins Haakon (46) og kronprinsesse Mette-Marit (46) og deres to barn, prinsesse Ingrid Alexandra (16) og prins Sverre Magnus (14) må omgjøre sine ferieplaner i påsken på grunn av koronaviruset.

HYTTA I OSLO: Her på Kongsseteren i Oslo-marka har kongeparet tilbragt den siste tiden.
HYTTA I OSLO: Her på Kongsseteren i Oslo-marka har kongeparet tilbragt den siste tiden. Foto: NTB Scanpix

Kronprinsfamilien hadde planlagt å tilbringe påsken på hytta i Uvdal, men Her og Nå vet at de i stedet kommer til å oppholde seg hjemme på Skaugum.

Både kong Harald og dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit er på grunn av henholdsvis høy alder og sykdommen lungefibrose i den såkalte risikogruppen for å bli alvorlig syk av koronaviruset.

Denne saken ble første gang publisert 26/03 2020, og sist oppdatert 31/03 2020.

Les også