Svenska fynden 

Victorias hemmelighet 

Fra spekulative bilder til aksjespekulant – Victoria Silvstedt viser frem stadig nye talenter.

<b>RUSS MEYER:</b> Her poserer Victoria Silvstedt for en DVD-samling av Russ Meyer, filmskaperen som var kjent for damekarakterer med smale midjer og store bryster.
RUSS MEYER: Her poserer Victoria Silvstedt for en DVD-samling av Russ Meyer, filmskaperen som var kjent for damekarakterer med smale midjer og store bryster. Foto: NTB
Publisert

Aksjer og verdipapirer er ikke det første man tenker på når noen nevner Victoria Silvstedt. Men den langbente, svenske skjønnheten har i dag til en stor grad byttet ut rampe­lyset med aksjespekulering på nett.

Nøkternt navnebytte

De med god hukommelse husker kanskje at hun opprinnelig kalte seg Victoria Silverstedt, som er døpenavnet. Av en eller annen grunn fant hun altså ut at det var mer praktisk å hete Silvstedt til etternavn. Det færre kanskje vet, er at hun i ungdommen var med på det svenske landslaget i langrenn. En skulderskade gjorde imidlertid at hun som seksten­åring måtte legge skiene på hylla, og heller satse på hyllene – hvis det er lov å si. 

Den høye, blonde jenta med de isblå øynene gikk nemlig fra å være en guttejente i skisporet til å delta i Miss World 1993. Der kom nittenåringen til finalen, og da var veien kort til kontrakt med et modellbyrå. Noe som igjen gjorde at hun fanget oppmerksomheten til Hugh Hefner og Playboy, der hun figurerte som Playmate of the Month i 1996. Blonde skandinaviske kvinner har alltid vært populære i USA, så det var ikke uventet at Victoria slo godt an. Året etter var hun Playmate of the Year i bladet, som i 1997 hadde et opplag på rundt 3,5 millioner. 

<b>ÅRETS PLAYMATE:</b> I 1997 ble Victoria kåret til årets Playmate i Playboy.
ÅRETS PLAYMATE: I 1997 ble Victoria kåret til årets Playmate i Playboy. Foto: NTB/DAMIAN DOVARGANES

Plutselig kjendis

Victoria på skjermen 

Noen stor karriere som skuespiller har hun ikke hatt, men CV-en har da noen titler. 

Her er et utvalg av film og TV-serier Victoria har dukket opp i:

BASEketball (1998), The Independent (1998), Melrose Place (TV-serie, 1999), Naken (2000), Ivans XTC (2000), She Said I love You (2001), Cruel Game (2001), Out Cold (2001), Boat Trip (2002), Beach Movie (2003) og Victoria Silvstedt: My Perfect Life (reality-TV, 2008). 

Dermed var Victoria fra Skelleftehamn, et lite tettsted med rundt 3000 innbyggere, plutselig kjendis i USA. Selv skal hun ha vært ganske uvitende om omfanget av populariteten til Playboy, og den plutselige inntreden i rampelyset kom brått på. Men, Victoria tok imot den med åpne armer, eller skal vi si åpen barm (OK, vi skal slutte). 

Statusen som Playmate gjorde henne lite attraktiv som catwalk-­modell for de store motehusene, men det var nok uansett aldri helt stedet for Victoria. Hun fikk imidlertid kontrakt med blant annet jeans-merket Guess?, samtidig som hun fortsatte å stille opp lettkledd i blader som FHM og Maxim. Her var hun svært populær å ha med å gjøre, med sitater som «Da jeg var 16, deltok jeg i en konkurranse om å fake den beste orgasmen. Du kan jo gjette hvem som stakk av med seieren» og «Når jeg er på foto­seanser som denne, har jeg automatisk sex i tankene», begge fra intervju med norske FHM i 2006.

<b>BAYWATCH:</b> Victoria skal også ha prøvd seg som livvakt i den populære TV-serien, men hun ble ikke valgt. Av en eller annen merkelig grunn.
BAYWATCH: Victoria skal også ha prøvd seg som livvakt i den populære TV-serien, men hun ble ikke valgt. Av en eller annen merkelig grunn. Foto: John Russo/Getty Images

Vi Menn var langt tidligere ute, og skrev om den svenske skjønnheten allerede i 1997. Se for øvrig egen undersak.

<b>I GARNET:</b> Rampe­lyset kostet den svenske modellen <br/>det første ekte­skapet.
I GARNET: Rampe­lyset kostet den svenske modellen
det første ekte­skapet.
Foto: John Russo/Getty Images

Film og musikk

Hun forsøkte seg også, nær sagt selvfølgelig, i musikkbransjen, og ga ut albumet «Girl on the Run» i 1999. Dét er det nok få som husker i dag, men det solgte faktisk til gull i Europa. For dem som føler seg vågale, ligger albumet tilgjengelig i strømmetjenester som Spotify. 

Like selvfølgelig var det at hun satset på en karriere i Hollywood, og hun fikk noen roller i diverse forglemmelige komedier. Ofte som skandinavisk blondine med alt det innebærer av klisjeer. Den mest kjente er nok kultkomedien «BASEketball», i tillegg til at hun dukket opp i såpeserien «Melrose Place».

<b>HAR DET FORTSATT:</b> På dette bildet fra i fjor høst ser vi at 46-åringen holder seg svært godt.
HAR DET FORTSATT: På dette bildet fra i fjor høst ser vi at 46-åringen holder seg svært godt. Foto: NTB scanpix
<b>REALITY:</b> De siste årene har Victoria vært med på en rekke reality­konsepter. Her poserer hun <br/>for «Celebrity Wrestling».
REALITY: De siste årene har Victoria vært med på en rekke reality­konsepter. Her poserer hun
for «Celebrity Wrestling».
Foto: NTB/ITV/REX

Aksjespekulant

Hun var gift med den amerikanske journalisten Chris Wragge, et forhold som tok slutt i 2009 etter flere år med turbulens. Victoria har selv skyldt på rampelyset, og det at hun måtte reise så mye i jobben, samtidig som han forsøkte å bygge opp en karriere som nyhetsanker. Til slutt fremprovoserte hun et brudd etter å ha vært utro, fortalte hun for noen år siden.

Kort etter møtte hun Maurice Dabbah, visstnok en av de rikeste i Sveits. Og det sier jo litt, siden bank-nasjonen i fjellene har nok av svært velholdne innbyggere. Han skal nok ha litt av æren for at Victoria nå altså skal ha fått seg en ny, innbringende hobby.

Hun gikk fra å være en guttejente i skisporet til å delta i Miss World.

I dag har hun nemlig blitt 46 år gammel, og selv om hun holder seg svært godt, har nok de mest lukrative tilbudene fra mannebladene blitt færre. Derfor er det godt å høre at hun altså har funnet seg en ny kilde til inntekt. Frøken Silvstedt har nemlig begynt å spekulere i aksjer og fondsparing på nett, kunne hun fortelle i et intervju med svenske TV4s «Nyhetsmorgon» i 2019. Vi tar en råsjanse og tipper at hun hadde ekstra god tid til den nye hobbyen/jobben i fjor.

Ifølge henne selv tjener hun gode penger på det også, og til hennes store glede kan aktiviteten utføres i joggebuksa, uten sminke. Bra for Victoria – litt synd for oss.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn nr 36 2021

<b>STJERNER I ØYNENE:</b> Vi Menn var tidlig ute med å rapportere om Victorias satsing på en filmkarriere. 
STJERNER I ØYNENE: Vi Menn var tidlig ute med å rapportere om Victorias satsing på en filmkarriere. 
<b>FORSIDEPIKE:</b> Vi Menn omtalte henne som stor, svensk og blond da hun prydet forsiden.   
FORSIDEPIKE: Vi Menn omtalte henne som stor, svensk og blond da hun prydet forsiden.    Foto: Spread Pictures / SplashNews.com

Victoria og oss

<b>BLOND OG BLONDERE:</b> Anna Nicole og Victoria Silvstedt var populære på 1990-tallet.

Victoria fant veien til Vi Menns sider allerede i 1997, da gjerne omtalt som både Frøken Sverige og som tidligere Playmate. En rekke ganger dukket hun opp i Vi Menns lettbente (og ofte lettkledde) kjendisspalte «Vi Mennesker».

Første cover hadde hun i 1998, da sammen med en annen Vi Menn-favoritt, nemlig Anna Nicole Smith, med forsidehenvisningen «Anna Nicole i hett møte med Victoria Silvstedt». Inne i bladet kan man vel si at bildene holder hva som loves.

Deretter ble det forsider hvert år frem til og med 2002, før hun igjen fant veien tilbake til «Vi Mennesker»-spaltene.

Alt av Victorias opptredener i Vi Menn kan søkes opp i vårt
digitale arkiv, www.vimennpluss.no 

Denne saken ble første gang publisert 26/07 2021.

Les også