Mímir Kristjánsson savnet datteren og forloveden på «Farmen kjendis»

Mímir Kristjánsson om å reise fra datteren: – Jeg hadde mye angst

Mímir Kristjánsson var ikke forberedt på hvor tøft det ville bli å være borte fra sin da to år gamle datter Ásta på «Farmen kjendis».– Jeg kommer ikke til å være borte like lenge igjen, sier Rødt-politikeren til Her og Nå.

ENDELIG HJEMME: Etter mange uker uten kontakt på «Farmen»-gården, var Mímir overlykkelig over å komme hjem til forloveden Matilde og datteren Ásta.
ENDELIG HJEMME: Etter mange uker uten kontakt på «Farmen»-gården, var Mímir overlykkelig over å komme hjem til forloveden Matilde og datteren Ásta. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå
Sist oppdatert

Den profilerte forfatteren og Rødt-politikeren Mímir Kristjánsson (33), forloveden Matilde Holdhus (34) og datteren Ásta (3) sitter rundt bordet i den romslige trevillaen på Eiganes i Stavanger – der minstemann prater ivrig og fornøyd.

Etter at Mímir var borte fra Matilde og Ásta i flere uker inne på «Farmen»-gården, er livet tilbake til normalen for familien på tre.

– Det var sykt fint å se Matilde og Ásta igjen etter å ha vært borte fra dem så lenge. De satt og ventet på meg med blomster og alt. Det var helt fantastisk, forteller Mímir.

– Ganske jævlig

33-åringen syntes det var vanskeligere enn han hadde trodd å være borte fra sine nærmeste, uten muligheten til å ha kontakt med dem over telefon.

<b>FANT TONEN:</b> Her er Mimir på fisketur med Frp-veteranen Per Sandberg. Selv om de politisk står langt fra hverandre, fant de fort tonen under «Farmen»-oppholdet.
FANT TONEN: Her er Mimir på fisketur med Frp-veteranen Per Sandberg. Selv om de politisk står langt fra hverandre, fant de fort tonen under «Farmen»-oppholdet. Foto: TV 2

– I starten var det ganske jævlig, og så venner man seg på en eller annen måte til en ny hverdag – og så blir det ganske ille igjen etter hvert. Nå som ungen er så liten, er det sånn at hvis du er borte en uke, har hun endret seg. Da har hun lært seg nye ting, kan si nye ord og plutselig er det noe helt annet som gjelder. Når man er borte så lenge som jeg var, er det jo en helt annen unge, sier Mímir og ser bort på datteren.

– Jeg hadde mye angst for om hun kom til å kjenne meg igjen. Hun var jo to år da jeg dro inn på gården, så det føltes ganske ille. Jeg var veldig redd for hvordan hun ville reagere, og tenkte at vi måtte bli litt «venner» igjen. At det ville ta litt tid å bygge opp tillit. Jeg kommer ikke til å være borte fra henne like lenge igjen – i alle fall ikke på ti år til, ler 33-åringen.

Les også: Petter Nyquist gikk frivillig i fengsel for å lære. Oppholdet ble langt tøffere enn han trodde

Tøffe uker

Matilde løfter datteren opp på fanget og stryker henne over kinnet.

<b>NYTT LIV:</b> Etter at familien flyttet fra Oslo til Stavanger, har de fått en helt ny og roligere hverdag.
NYTT LIV: Etter at familien flyttet fra Oslo til Stavanger, har de fått en helt ny og roligere hverdag. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

– Ásta ble glad for å se Mímir igjen, så det gikk helt fint. Da han var på «Farmen» sa hun til alle at pappaen hennes var på bondegård, men i dag tror jeg hun har glemt det, sier hun og smiler.

Matilde innrømmer at hun hadde noen tøffe uker da forloveden var på «Farmen».

Det er veldig slitsomt å være alene, og så er det veldig tungt ikke å ha kontakt, sier hun.

Det var vanskelig ikke å kunne skrive en melding til Mímir med: «Å, for en slitsom dag». Det var også stressende å ikke vite hvor lenge han skulle være der. Samtidig var det et veldig avtalt opplegg. Vi hadde planlagt godt og fikk god hjelp. Ásta var også i barnehage, så det funket bra, forteller hun.

Like etter «Farmen»-oppholdet gikk Mímir og Matilde i gang med å flytte fra Oslo til hans snart hundre år gamle barndomshjem i Stavanger.

Les også: Slik går det med Anton i «Fra bølle til bestevenn» nå

SJARMTROLL: I fjor flyttet Mímir og familien inn i hans barndomshjem, og lille Ásta er femte generasjon som vokser opp i familiens villa i Stavanger.
SJARMTROLL: I fjor flyttet Mímir og familien inn i hans barndomshjem, og lille Ásta er femte generasjon som vokser opp i familiens villa i Stavanger. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Sa opp jobben

I fjor vår sa han opp jobben som nyhetssjef i Klassekampen for å bli bystyrepolitiker i Stavanger, og under «Farmen»-innspillingen fikk Matilde jobb som dramaturg på Rogaland Teater.

Dermed har de kunnet starte et helt nytt liv i deres felles hjemby.

– Det er rart, for det kom snikende på meg dette Stavanger-greiene. Det var ikke mange år siden jeg tenkte at: «Jeg kommer aldri til å flytte tilbake til Stavanger». Moren min maste alltid om at jeg på et eller annet tidspunkt kom til å ville flytte hjem igjen, men det trodde jeg ikke på. Nå sitter vi her i mitt barndomshjem. Det er en veldig komme-hjem-greie. Jeg vil si at livet er ganske annerledes. Dette er et veldig «suburbia life», selv om det kun tar en liten halvtime å spasere ned til sentrum. Nå er det hage, trampoline og hele den greia der, forteller Mímir.

Kjent hverandre siden barndommen

Matilde er oppvokst noen hundre meter unna Mímir, og de to har visst om hverandre siden de var små.

– Vi gikk i parallellklassen på barne- og ungdomsskolen, men var aldri barndomskjærester. Jeg var veldig rar, så det var nok ikke noen muligheter for det. Jeg var skolenerd og i tillegg veldig merkelig. Det var den rare kombinasjonen at jeg var venneløs, men også utrolig lite sosialt intelligent. Jeg klarte ikke å gli inn ved bare å holde kjeft, ler Mímir.

PÅ GÅRDEN: Deltakerne til den fjerde sesongen av «Farmen Kjendis» ble lansert. Anita Hegerland, Vidar Villa, Hege Bøkko, Adrian Sellevoll, Erik Alfred Tesaker, Mimir Kristjansson, Per Sandberg, Triana Iglesias, Hanna Martine Slåttland Baller, Tommy Sharif, Gunilla Persson og Stina Marie Bakken er med i neste runde av den populære realityserien.
PÅ GÅRDEN: Deltakerne til den fjerde sesongen av «Farmen Kjendis» ble lansert. Anita Hegerland, Vidar Villa, Hege Bøkko, Adrian Sellevoll, Erik Alfred Tesaker, Mimir Kristjansson, Per Sandberg, Triana Iglesias, Hanna Martine Slåttland Baller, Tommy Sharif, Gunilla Persson og Stina Marie Bakken er med i neste runde av den populære realityserien. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

I 2014, da Mímir bodde på Island, var han på helgetur til Oslo – og møtte Mathilde igjen på et nachspiel. Dette ble starten på deres kjærlighetsforhold.

LESEHEST: Hjemme har Mímir selvfølgelig en innholdsrik bokhylle. Selv har han gitt ut flere bøker.
LESEHEST: Hjemme har Mímir selvfølgelig en innholdsrik bokhylle. Selv har han gitt ut flere bøker. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

– Han var fortsatt rar, men han hadde blitt litt mer kultivert. Når man er voksen, er det litt andre parametere som er interessante. På barneskolen er det sånn at man gjerne distanserer seg fra dem som ikke har venner. Dessverre. Som voksen er det bra å være smart og flink, smiler Matilde.

Da Matilde gikk gravid med Ásta, fridde Mímir til sin kjære. Men foreløpig har det ikke blitt noe bryllup.

– Vi har aldri fått rotet oss til å gifte oss, men vi får se om vi får det til etter hvert. Nå skal vi pusse opp og vedlikeholde huset. Jeg er absolutt ikke praktisk, men heldigvis lærte jeg mye av ukesoppdragene på «Farmen», sier Mímir med et smil til Her og Nå.

Denne saken ble første gang publisert 27/03 2020, og sist oppdatert 30/03 2020.

Les også